Nieuws

Dit is Sony’s nieuwe PlayStation 5

PlayStation 5
Gisterenavond kondigde Sony na lang wachten zijn PlayStation 5 aan, helaas zonder prijzen en beschikbaarheid.

Het is zover! Na lang wachten heeft Sony gisterenavond eindelijk de nieuwe PlayStation 5 voorgesteld. Het bedrijf kondigde eerst bijna een uur lang games aan die bij de lancering van de PlayStation 5 beschikbaar zouden zijn. Na een aantal teasers zagen we dan eindelijk het volwaardige design van de nieuwe PlayStation-console die een modern zwart/wit design krijgt en wat futuristisch oogt.

PlayStation 5

Sony PlayStation 5

Over het design gesproken: de nieuwe PS5 staat verticaal. Sony gooit dus het jarenlange horizontale design overboord en kiest net zoals de Xbox voor een rechtopstaand model. Echter, net zoals bij de Xbox Series X kan je er wel voor kiezen om de PlayStation op zijn kant horizontaal te zetten. Ook dat geeft een unieke blik op het toestel. De nieuwe console heeft twee versies, eentje met een 4K Blu-ray-speler en een pure Digital Edition zonder schijflade.

Normaal gezien zou de Digital Edition dan ook goedkoper moeten worden maar helaas heeft Sony gisterenavond nog geen prijzen aangekondigd. Het gaat dus puur om de lancering van het design van de spelconsole en de games die bij lancering beschikbaar zullen zijn.

PlayStation 5

Games en accessoires

Bovendien heeft de PlayStation-gigant gisterenavond meteen ook een aantal nieuwe accessoires uitgebracht. Het gaat om een oplaadstation voor de DualSense-controller, een nieuwe HD-camera, een nieuwe headset en een afstandsbediening. Ook hier zijn nog geen prijzen beschikbaar.

En dan nu de games; het bedrijf claimt dat er zo’n 4.000 games die vandaag op PS4 draaien ook op de nieuwe PS5 zullen kunnen draaien.

Voor het nieuwe toestel komen er dan weer games uit als Assassin’s Creed Valhalla, Gran Turismo 7, Resident Evil 8: Village en waarschijnlijk ook het onaangekondigde GTA 6 (de 5e editie in de reeks zou sowieso ook beschikbaar zijn op de nieuwe console), Horizon Zero Down enzovoort.  

De nieuwe Sony PlayStation 5 zal officieel arriveren tegen/rond de kerstperiode. Hij zal dus zeker onder je kerstboom liggen dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business