PSVR

Als je gebruik wil maken van je PlayStation VR-headset op de nieuwste generatie console van Sony, heb je een speciale adapter nodig. Wij leggen je uit hoe je er een bemachtigt.

Advertentie

De PlayStation 5 verschijnt op 19 november en biedt ondersteuning voor de PlayStation VR-headset. De VR-bril werkt alleen in combinatie met de originele PS4-camera-accessoire en niet met de HD-camera die je voor de PS5 kunt aanschaffen. Om dit te laten werken heb je echter wel een speciale adapter nodig, die Sony gratis verschaft. Zo zorg jij voor een exemplaar:

Sony heeft een website ingericht om de PlayStation Camera-adapter aan te vragen. Hiervoor heb je het serienummer van je PSVR-headset nodig. Deze staat aan de achterkant van het kastje dat wordt geleverd bij de VR-bril. Natuurlijk moet je ook je adresgegevens doorgeven, zodat de adapter naar je kan worden toegestuurd.

Backwards compatibility

Alle VR-games die je op de PS4 kan spelen, moeten ook speelbaar zijn op de PS5. DWVR en Robinson: The Journey zijn hier echter de uitzondering op. Naast de camera voor PS4 heb je ook een DualShock 4-controller of PlayStation Move-controllers nodig. Als je nog geen PlayStation VR-headset hebt, zal je deze items – net als de PS4-camera – los moeten aanschaffen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

PlayStation 4-games blijven goed verkopen

De PlayStation 5 mag dan wel in aantocht zijn, gamers zijn nog lang niet uitgekeken op hun PlayStation 4. Het voorbije kwartaal werden weer miljoenen games verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here