Nieuws

Raspberry Pi 400 is een computer in je toetsenbord

Raspberry Pi 400
Er werd al een tijdje over gesproken. Deze week heeft de Raspberry Foundation de Raspberry Pi 400 gelanceerd.

Deze week heeft de Raspberry Pi Foundation een nieuwe computer op de markt gebracht. De Raspberry Pi 400 is een toetsenbord met ingebouwde computer, binnenin zit dezelfde hardware als de Pi 4 die vorig jaar al op de markt kwam. De nieuwe Pi 400 moet Raspberry’s producten toegankelijker maken voor beginners en is verkrijgbaar vanaf ongeveer 70 euro.

Raspberry Pi 400

Raspberry Pi 400

De Pi 400 is op z’n minst een opvallende computer. Je hebt niet meer nodig dan een extra muis, monitor en je kan eraan beginnen. De computer zit namelijk volledig ingebouwd in het toetsenbord. Raspberry geeft aan dat het toestenbord voorzien is voor alle mogelijke regio’s, of je nu QWERTY of AZERTY wil gebruiken. Meer combinaties zullen in de loop van de tijd ook uitgebracht worden.

De Pi 400 heeft 2 micro HDMI-poorten, 1 MicroSD-slot, 2 USB 3.0-poorten, 1 USB 2.0 en een Gigabit Ethernet-poort aan boord. Net zoals de Pi 4 heeft ook deze toetsenbordcomputer dezelfde Broadcom-soc aan boord. In de Pi 400 gaat het wel om een 1,8GHz versie en is er alleen ondersteuning voor WiFi 5.

Zoals vermeld kan je de Raspberry Pi 400 apart voor 70 dollar aankopen. Je kan er ook voor kiezen om een hele set inclusief HDMI-kabel, microSD-kaart (met OS) en de computer zelf te nemen. Dat kost je dan 100 dollar of iets meer dan 100 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business