Nieuws

YouTube test nieuw menu voor beeldkwaliteit

YouTube menu beeldkwaliteit
Het lijkt erop dat Google binnenkort een nieuw menu voor de instellingen van videobeeldkwaliteit zal uitbrengen. Vereenvoudigd naar vier opties in YouTube.

Uit nieuwe tests blijkt dat YouTube speelt met het idee om een nieuw menu voor de beeldkwaliteit van video’s uit te brengen. Dat nieuwe menu moet het voor gebruikers gemakkelijker maken om een keuze aan te duiden. Zo zal je in de toekomst tussen 4 duidelijke opties kunnen kiezen.

YouTube beeldkwaliteit

Momenteel is het nieuwe menu alleen nog maar beschikbaar in een bètatest voor de YouTube-applicatie op Android. De eerste instelling onder de naam Auto is de standaardinstelling die YouTube zelf aangeeft en op basis van de schermresolutie en bandbreedte van je video gaat aanpassen.

Verder zien we nog de opties met een hogere beeldkwaliteit met de opmerking dat deze optie wel meer data zal verbruiken. Als derde en misschien meest interessante optie voor bepaalde gebruikers hebben we de data saver die van alle vier het minste data gaat verbruiken. Verder kan je nog voor een geavanceerde  optie kiezen waarbij je het menu krijgt te zien dat we vandaag allemaal kennen.

Volgens 9to5Google is het nieuwe menu nog maar in de eerste testfase en is het niet zeker of Google het wereldwijd zal uitrollen. Nog even afwachten dus, al lijkt de kans wel groot dat we binnenkort het nieuwe menu in alle apps zien verschijnen.

YouTube menu beeldkwaliteit
Screenshot: 9to5Google

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business