Mocht je in Frankrijk door de bomen het bos niet meer zien in de Netflix-bibliotheek, dan biedt het lineaire videokanaal Netflix Direct uitkomst.

Advertentie

In relatief korte tijd is Netflix uitgegroeid tot hét alternatief voor het bekijken van series en films via de lineaire televisie. Niet alleen ben je voor een relatief bedrag verzekerd van een reclamevrije ervaring, ook kun je zelf kiezen wat er op het scherm verschijnt. Voor eenieder die vanwege het groeiende aanbod niet meer weet wat hij of zij moet kijken, heeft de streamingdienst nu een oplossing gevonden: Netflix Direct.

Netflix Direct in Frankrijk

Direct is een lineair streamingkanaal wat een geheel eigen programmering kent. Voor de verandering komen er hier geen geavanceerde algoritmes of categorische voorkeuren aan te pas; Netflix Frankrijk bepaalt zelf één programmagids die geldig is voor alle Franse Netflix-abonnees. Het kanaal is vooralsnog enkel beschikbaar via de webversie van Netflix in Frankrijk. In het homescherm vinden zij een Direct-knop terug.

Op Direct is er werkelijk van alles terug te vinden in de programmering. Van documentaires tot films tot films; het zit allemaal verwerkt in de programmering. Het kanaal is op 5 november live gegaan voor een kleine Franse groep gebruikers. In december moet de nieuwe feature voor elke Netflix-abonnee uit Frankrijk beschikbaar komen. Er zijn momenteel nog geen signalen dat de dienst op korte termijn uitrolt naar andere landen, laat staan de Benelux.

Niet het eerste experiment

De nog altijd extreem populaire streamingdienst heeft dit jaar wederom miljoenen nieuwe abonnees mogen verwelkomen. Stil zitten doet de streamingdienst echter zeker niet. Naast Direct heeft het bedrijf nog de nodige andere nieuwe functies geïntroduceerd dit jaar. Zo zijn er al toplijsten van populaire gestreamde content, en heeft de dienst eerder dit jaar een shufflefunctie getest.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here