Nieuws

Gerucht: geen iPhone SE in eerste helft 2021

iphone se 2
Geen iPhone SE in 2021? Een release in het eerste halfjaar van 2021 is niet aannemelijk, zo meldt analist Ming-Chi Kuo.

We hebben er jaren op moeten wachten, maar begin dit jaar verscheen de opvolger van de iPhone SE uit 2016. De iPhone SE 2020 was hét toestel voor iedereen die nog erg gesteld is op het ‘oude’ uiterlijk van de iPhone, maar dan met hardware-verbeteringen. Ook was het toestel met een adviesprijs van 489 euro stukken goedkoper dan bijvoorbeeld de iPhone 11. Voor alle liefhebbers is er nu minder goed nieuws: een nieuwe iPhone SE in 2021 komt naar verluidt niet het eerste halfjaar.

Geen iPhone SE in H1 2021

Het nieuwtje over de nieuwe iPhone SE is afkomstig van de bekende Apple-leaker Ming-Chi Kuo (via GSMArena). In zijn nieuwste onderzoeksrapport lezen we terug hoe aannemelijk het is dat de iPhone SE überhaupt in 2021 verschijnt. Als we de lijn volgen van de tijd tussen de eerste en tweede versie van de iPhone SE, dan zou de derde versie namelijk pas in 2024 verschijnen.

Bovendien zit je nog met het ‘probleem’ welk uiterlijk de nieuwe iPhone SE zou krijgen. Zo is de eerste iPhone SE designgewijs een kopie van de iPhone 5S, en de iPhone SE 2020 een kopie van de iPhone 8. Als de nieuwste iPhone SE weer lijkt op een iPhone 8, dan kan het zijn dat de consument niet meteen reden tot overstappen ziet ten opzichte van het vorige model. De Bionic-chips van de laatste jaren zijn allemaal snel genoeg voor de doorsnee consument. Aan de andere kant zou een iPhone X-achtig ontwerp het toestel weer te veel laten lijken op de nieuwe iPhone-generatie.

Competitie voor camera

De stelling van Kuo valt te lezen in een rapport wat zich richt op de optische markt. Daarin stelt de analist dat maar liefst vier leveranciers ‘in gevecht’ zijn om de camera’s van de iPhone 13 te mogen gaan produceren. Het is aannemelijk dat de uitkomst hiervan ook gevolgen heeft voor een eventuele iPhone SE 2021.

Zoals gezegd is het nog niet bekend wie de iPhone 13 camera’s gaat leveren. Bij de iPhone 12-serie heeft Apple in ieder geval prima sensoren erin gezet. In onze iPhone 12 (Pro) review lees je onder meer zeer lovende woorden over de camerakwaliteiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business