Road trip

Het lijkt erop dat gebruikers voortaan zelf 360-graden foto's kunnen uploaden naar Google Street View. Op deze manier kunnen ook moeilijk te bereiken straten en steden worden weergegeven in Google Street View.

Advertentie

Om straten aan Street View toe te voegen heeft Google in eerste instantie eigen rondrijdende auto’s met 360-graden camera’s ingezet. Met Street View kun je gemakkelijker en nauwkeuriger navigeren, omdat je jezelf virtueel in het midden van een straat kunt plaatsen en kunt rondkijken.

Het lijkt erop dat je binnenkort als gebruiker zelf deze 360-graden foto’s kunt toevoegen aan de Google Street View-app terwijl je door straten heen rijdt, zonder een 360-graden camera nodig te hebben. Hierdoor kun je moeilijk te bereiken plekken beter aangeven aan medegebruikers. Er zijn nog altijd veel locaties over de wereld die nog niet goed in Street View worden weergegeven.

Sommige gebruikers melden dat ze de functie ‘Driving Mode’ te zien krijgen in de app. Door deze in te schakelen en je telefoon in een dashboardhouder te plaatsen zou je jouw eigen ‘street view’ moeten kunnen maken, zonder behulp van een 360-graden camera. Vanwege privacyredenen worden gezichten en kentekenplaten naar verluidt direct door de app geblurd.

Het is in de app nu al mogelijk om 360-graden foto’s vanuit stilstand up te loaden. Je krijgt dan de aanwijzing om een rondje te draaien met je smartphone, zodat je een 360-graden foto creëert. Je kunt hiervoor natuurlijk ook gebruik maken van een echte 360-graden camera. Wanneer Driving Mode voor iedere gebruiker beschikbaar wordt, is tot op heden niet bekend.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Google Foto’s steekt functies achter betaalmuur

Komt er een Premiumversie van Google Foto's? Het ziet er naar uit van wel. Bepaalde functies zullen naar Google One verschuiven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here