Chromecast Google TV

Het zou binnenkort wel eens mogelijk zijn om je slimme Nest-speakers te koppelen aan Chromecast-apparaten om je film van betere audio-uitvoer te voorzien.

Advertentie

Wie vandaag graag een digitale assistent in huis heeft, kiest vaak al snel voor Google Assistent. Met een smart speaker als de Nest Hub, Mini of Audio heb je dan ook meteen toegang tot Google Assistant in huis zonder dat je je smartphone nodig hebt. Dat wil zeggen; je hebt één of meerdere speakers in huis staan. En die speakers hebben potentieel.

Zo zou – volgens The Wall Street Journal – de zoekmachinegigant werken aan een manier waarbij je Nest smart speakers kan koppelen aan Chromecast streamingtoestellen. Er wordt daarbij dan in eerste instantie gedacht aan de Nest Audio. Die laatste is Google’s beste audio-optie momenteel, maar mogelijk komt de ondersteuning ook voor andere speakers.

Nest Audio met Chromecast

Die koppeling moet ervoor zorgen dat als gebruikers Netflix of Disney+ naar hun Chromecastapparaat streamen, ze de audio kunnen streamen via hun Nest-speaker. Als je bovendien je Nest-speakers dan ook nog eens in stereo kan koppelen heb je je film al een hele upgrade gegeven.

Het idee is ook niet nieuw. Apple geeft al ondersteuning voor HomePod- en HomePod Mini-eigenaars om hun speakers te koppelen aan Apple TV. Ook Amazon maakt de koppeling tussen Echospeakers en Fire TV mogelijk.

De plannen van Google zouden momenteel nog maar heel vaag zijn, weinig details zijn gekend. Het bedrijf maakt ook niet bekend welke speakers kunnen gekoppeld worden en of de tool zich alleen tot Chromecast zal beperken.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Nest Audio: Een waardige Home-opvolger

Hij is er! De langverwachte opvolger van de Home-speaker. Is de Nest Audio de aankoop waard? Wij vinden alvast van wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here