Zoom

Verstoort iemand je videovergadering? Zoom rolt enkele nieuwe features uit die het makkelijker maken deelnemers uit de vergadering te verwijderen.

Advertentie

Tijdens de eerste maanden van pandemie werden videovergaderingen via Zoom regelmatig slachtoffer van ‘Zoombombing’, het toetreden van een vergadering waarvoor men geen uitnodiging heeft met het doel van deze bewust te verstoren. Vooral organisaties die gebruik maken van de gratis diensten van Zoom, wisten niet altijd goed hoe een meeting te beveiligen. Sindsdien heeft Zoom de nodige inspanningen geleverd om het gebruikers eenvoudiger te maken om ongewenste gasten uit vergaderingen te weren. Enkele nieuwe features die gisterenavond zijn aangekondigd illustreren dat.

Zo zullen de hosts van de meeting voortaan de vergadering kunnen opschorten als ze vermoeden dat er een Zoombomber in de vergadering geslopen is. De camera, microfoon en schermdeelfunctie worden voor alle deelnemers tijdelijk uitgeschakeld totdat de hosts het storende element hebben verwijderd uit de meeting en gerapporteerd aan het beveiligingsteam van Zoom. Daarna gaat de vergadering weer gewoon verder. Alle deelnemers kunnen nu ook via een nieuw beveiligingsicoon links bovenaan storende mensen rapporteren.

Beter voorkomen dan genezen

Zoom rolt eveneens een ‘At Risk Meeting Notifier’ uit. Dat is een scanningssoftware die op sociale media en andere online platformen actief op zoek gaat naar posts die een link van een meeting bevatten. Vermoed de scanner dat een meeting het risico loopt Zoombombers aan te trekken, dan zal de host van de meeting via mail daarvan op de hoogte gesteld worden. De host weet dus waar hij zich mogelijk aan kan verwachten, zodat ze de kans krijgen om storende mensen een stap voor te zijn.

Al deze nieuwe features zijn per direct beschikbaar voor alle verschillende platformen. Je moet wel de laatste updates doorvoeren om ze te activeren. Het is een goede zaak dat Zoom beveiligingsfuncties niet langer meer exclusief aan haar betalende klanten aanbiedt. Sinds enkele weken wordt ook end-to-end encryptie aangeboden aan alle gebruikers.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Dossier: 2020, het jaar van Zoom

Zoom is één van de bedrijven die als winnaar uit de coronacrisis lijkt te zullen komen. Maar de weg die het bedrijf aflegde naar de top van het bedrijf was bij momenten even grillig als het jaar 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here