Audi on demand abonnement

Met functions on demand wil Audi klanten overhalen om opties in hun abonnement te verwerken. Zo kan je opties als LED Matrix in de zomer weer uitschakelen.

Advertentie

De hele wereld begint op abonnementen te draaien. Ook bij Audi hebben ze begrepen dat het abonnementenverhaal een interessant businessmodel kan zijn bij de verkoop van hun wagens. De Duitse autobouwer is nu ook in België gestart met functions on demand. Het gaat om een abonnementendienst waarbij klanten ook na aankoop van hun wagen extra functies kunnen (des)activeren. De hardware is in ieder geval aanwezig in de wagen.

Audi abonnement

Met functions on demand biedt het bedrijf klanten nu een nieuwe vorm van flexibiliteit bij de aankoop van de auto. Voordien moest een klant de opties configureren bij de bestelling van de wagen.

Voortaan kan hij ook functies voor verlichting, rijhulpsystemen en infotainment flexibel en in functie van de eigen noden boeken, zelfs na de aankoop. Klanten kunnen in het proces kiezen tussen verschillende periodes. Functions on demand is vandaag beschikbaar in de puur elektrische e-tronmodellen en in de huidige A3, A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 en Q8. Andere productlijnen en functies volgen.

Een voorbeeld: Tijdens de donkere wintermaanden, waar het belangrijk is om te zien en gezien te worden, kan het een troef zijn om te kunnen upgraden naar LED Matrix-verlichting. Hoef je dat in de zomer niet? Dan haal je het er na de wintermaanden weer af. Bestuurders krijgen gemakkelijk toegang tot deze technologie gedurende een gewenste periode. Het infotainmentpack bestaat uit MMI navigation plus en de Audi smartphone interface.

Prijzen en beschikbaarheid

Functions on demand is vandaag beschikbaar in de puur elektrische e-tronmodellen en in de huidige A3, A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 en Q8. Andere productlijnen en functies volgen. De prijs voor bepaalde opties gaan van 2,5 euro naar 55 euro per maand. De autobouwer zal blijkbaar ook diensten als Apple CarPlay of Android Auto in de abonnementendienst voorzien. Opvallend, want bij heel veel autobouwers is dit gewoon gratis beschikbaar.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Audi e-tron: Gebouwd op eigen bodem

Een nieuwe episode in onze testreeks elektrische wagens. Deze keer gingen we de baan op met de Audi e-tron, een knappe Duitse klassebak. Audi heeft lang gewacht met zijn eerste elektrische productiewagen, maar was het ook het wachten waard?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here