Google Hangouts

Uit screenshots van versie 36.0.340725045 van Google Hangouts blijkt dat gebruikers al richting Meet worden gestuurd voor groepschats.

Advertentie

Met de lancering van Google Meet zat het er al aan te komen. Hangouts zou waarschijnlijk niet lang meer rondhangen. In de laatste versie van de Android-versie van Google Hangouts heeft Android Police een verwijzing gevonden waarbij Google aangeeft videochats voor de app stop te zetten. Gebruikers worden daarbij doorverwezen naar Meet.

Google Hangouts

Google Hangouts

Wie dus vandaag een groepsgesprek wil starten met video via Hangouts krijgt meteen de melding te zien dat je daarvoor Meet moet gebruiken. Dat kan via de browser of Meet-app natuurlijk. Het is wel nog mogelijk om individuele videochats te doen maar hoelang dat nog zal duren is niet duidelijk. De videochatdienst zou volgens Google’s plannen eind dit jaar moeten uitgefaseerd worden.

Intussen bestaat Google Duo ook nog steeds. Maar vermoedelijk gaat de zoekmachinegigant alles bij elkaar brengen in Meet. Dat lijkt ons ook de meest logische optie.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here