Google Meet

Ben jij een zakelijke gebruiker van Google Meet? Dan zijn vervelende omgevingsgeluiden weldra verleden tijd dankzij de nieuwe ruisonderdrukking.

In een wereld waar Zoom enorm populair is, is het belangrijk om je te onderscheiden van de rest door middel van unieke functies. Google Meet wist dat recent te doen aan de hand van noise cancellation (ruisonderdrukking) in de webapp. Door het succes zal de functionaliteit nu ook beschikbaar komen op iOS en Android.

Let wel, niet iedereen zal zomaar kunnen gebruikmaken van de ruisonderdrukking, want je moet een betalende klant van Google zijn via G Suite Enterprise of G Suite Enterprise for Eduction. Heeft je bedrijf zijn ecosysteem dus opgebouwd rond Google, dan heb je geluk. Hetzelfde geldt voor je school. 

Huilende kinderen

Ruisonderdrukking is nog nooit zo belangrijk geweest. Nu we massaal thuis werken, is achtergrondgeluid meer dan ooit storend aanwezig. Een raam die open staat, een partner die aan het stofzuigen is of zelfs eenvoudige dingen zoals het geluid van een toetsenbord of muis kan storend zijn voor iemand waarmee je een online gesprek probeert te hebben. Noise cancellation zorgt ervoor dat storende geluiden verleden tijd zijn door je gesprek te analyseren en er meteen iets aan te doen. 

De functie begint vandaag uit te rollen en zal snel bij iedereen beschikbaar zijn. De functionaliteit staat standaard af, maar je kan ze via de instellingen makkelijk aanzetten. Of geluidsonderdrukking ook naar de gratis versie van Google Meet gaat komen, is nog niet geweten.  

Gerelateerde artikelen

5 tips om Zoom beter te beveiligen

Zoom heeft niet de reputatie de meest veilige videochatapplicatie te zijn. Met deze tips zorg je ervoor dat je gesprekken toch op een veilige manier kunnen verlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here