Volkswagen ID.3
Beeld: Volkswagen ID.3

De opvolger van de Volkswagen e-Up zit eraan te komen. In Polo-formaat of Up-formaat? Het is nog onduidelijk. Maar hij zou maar 20.000 euro kosten.

Advertentie

Om de verstrengde emissienormen tegemoet te komen zou Volkswagen werken aan een elektrische wagen voor de massamarkt. Het zou gaan om een goedkoop model waarmee de Duitse autobouwer kan voldoen aan alle strenge regels. Volgens Reuters kan het met die kleine betaalbare wagen sales enorm doen boosten.

Volkswagen e-Polo?

Reuters geeft aan dat technici bij Volkswagen nu al aan een sneltreintempo een mini-ev voor Volkswagen aan het ontwikkelen zijn. Het gaat om een auto met de grootte van een Polo of Renault Zoë. De Zoë doet het in verschillende Europese landen heel goed, vermoedelijk wil Volkswagen daar ook een stukje van de taart.

Zoals vermeld zou de kleine elektrische wagen tussen 20.000 en 25.000 euro kosten. Dat is een stuk goedkoper dan de recent gelanceerde ID.3 en toekomstige ID.4. De nieuwe elektrische wagen voor het volk hebben we dus nog niet gezien als we de bronnen bij Reuters mogen geloven. Vermoedelijk zal de elektrische ‘Polo’ de naam ID.1 of ID.2 krijgen, maar we vertellen dat het om vermoedens gaat.

Beschikbaarheid

Momenteel zijn er nog maar weinig details gekend over het nieuwe project bij Volkswagen. De autobouwer heeft plannen om zijn verkoop met 60% te boosten tegen 2030. Dat is een verdubbeling tegenover het vorige doel, dan heb je natuurlijk nieuwe modellen nodig. Eerder deze maand had het bedrijf al laten weten dat het 73 miljard euro zal investeren in de ontwikkeling van moderne mobiliteit. 35 miljard euro daarvan zal naar elektrische wagens gaan.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Volkswagen ID.3: De EV van het volk

Strakke lichten, een opvallende snuit & futuristisch ogende velgen. Er is over nagedacht, dus willen wij hem testen. Dit is de Volkswagen ID.3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here