Nieuws

Belgische notarissen lanceren digitale kluis Izimi

Izimi digitale kluis
Ken jij Izimi al? De nieuwe digitale kluis van Fednot wil het voor burgers en notarissen gemakkelijker maken om documenten te raadplegen.

Diploma’s, huurcontracten, huwelijkscontracten, verzekeringen, documenten van beleggingen en ga zo maar door. Vanaf nu kunnen we in België al onze belangrijke documenten onderbrengen in Izimi. De digitale kluis werd ontwikkeld op initiatief van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat. De bedoeling is dat zowel notaris als burger gemakkelijker en vooral sneller toegang heeft tot de nodige documenten.

Momenteel is de kluis beschikbaar via desktop, binnenkort komt er ook een applicatie voor iOS en Android.

Izimi

De kluis is gratis en inloggen kan met Itsme of je eID-kaartlezer. Het systeem werkt heel simpel. Je krijgt een overzichtelijk dashboard waarin je je eigen kluis kan beheren. Daar kan je alle mogelijke documenten in onder brengen die je digitaal beschikbaar wil hebben. Izimi heeft al een reeks vooropgestelde categorieën, dat maakt het eenvoudiger om je documenten onder te brengen.

Je kan je bestanden ook delen met je contacten. Die voeg je toe via een andere pagina. We hebben Izimi kort even uitgetest en het systeem lijkt best goed in elkaar te zitten. Alles werkt vlot en ziet er modern uit. Izimi claimt ook dat je akten kan terugvragen tot in 2014.

Veiligheid

Momenteel is de digitale kluis beperkt tot 200 megabyte. Het is dus niet de bedoeling van al je documentatie vanaf nu in Izimi te zetten. Qua veiligheid zouden de datacentra van deze digitale kluis gecertificeerd zijn met verschillende ISO-normen (ISO 27001, ISO 22301, ISO 14001, ISO 9901).

Interesse? Je kan je hier aanmelden en registreren. Je bent nadien zeker niet verplicht om de digitale kluis te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business