Google Maps

Google Maps wordt tijdens deze pandemie weer een stukje beter. Handelaars kunnen eenvoudig hun updates delen in de nieuwe community feed.

Advertentie

Google gaat een nieuwe community feed introduceren voor Google Maps. De bedoeling is dat je daar terecht kan over de laatste nieuwtjes en wijzigingen van zaken in je buurt. Heeft bijvoorbeeld je lokale Taco-restaurant nieuwe openingsuren of heeft de bakker nieuwe taarten? Dan kan die persoon of publieke locatie voortaan zijn updates delen in de community feed.

Community feed in Google Maps

Google Maps lokaal

Op die manier wil de zoekmachinegigant zijn navigatie-app meer ter beschikking stellen voor lokale wijzigingen. De nieuwe update zal beschikbaar zijn in de tab ontdek en toont ook de laatste reviews of foto’s die door gebruikers recent zijn toegevoegd.

Je zal voortaan ook notificaties krijgen van diensten of zaken die je volgt op Google Maps. Wanneer het menu is gewijzigd, je tijdelijk niet kan bestellen online of wanneer de openingsuren zijn aangepast, dan krijg je het allemaal te horen van je favoriete locaties.

Vooral in deze periode is dat een zeer handige nieuwkomer voor zowel zaken als klanten. Beide kunnen elkaar beter op de hoogte houden. Google heeft al van in het begin heel veel energie gestoken in het verbeteren van Google Maps zodat winkels en horeca eenvoudig zaken als winkel open of online bestellen mogelijk kunnen aanduiden in de navigatie-app.

Vanaf deze week gaat het bedrijf de nieuwe community feed uitrollen naar iOS- en Android-toestellen. Net zoals bij elke update, als je de veranderingen niet meteen ziet dan moet je geduld hebben. De updates doen er soms een paar dagen over.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here