Nieuws

Apple start gratis reparatieprogramma voor schermen iPhone 11

Door een fabrieksfout reageren sommige iPhone 11-modellen niet op schermaanrakingen. Heeft jouw iPhone 11 dit probleem, dan kan je het scherm gratis laten repareren.

Volgens Apple heeft slechts ‘een zeer klein percentage’ van alle iPhone 11-modelen dit technische probleem, en kan enkel een iPhone die voor mei 2020 gefabriceerd werd dit voorhebben. De oorzaak van het probleem is een fout in de displaymodule, die er voor zorgt dat na verloop van tijd het display niet meer zal reageren op schermaanrakingen. En dat maakt een apparaat met touchscreenbediening zo goed als onbruikbaar.

Omdat het probleem te wijten is aan een fabrieksfout bij Apple, lanceert de iPhonebouwer een globaal gratis reparatieprogramma voor de iPhone 11. Dat reparatieprogramma is uiteraard niet beschikbaar voor andere modellen van de iPhone, en kan je ook enkel gebruik van maken als je display deze specifieke issue zou vertonen. Zit er een barst in je iPhone 11-display omdat je hem te veel hebt laten vallen, dan zal je voor je reparatie de gebruikelijke prijs moeten betalen.

Voorwaarden

Via deze pagina op de website van Apple kan je die gratis reparatie reserveren. Je moet het serienummer van je iPhone ingeven (te vinden via Instellingen > Algemeen > Info) om te kijken of jouw iPhone wel in aanmerking komt. Is dat het geval, dan kan je via drie kanalen je reparatie vastleggen. Je kan een afspraak maken bij je dichtstbijzijnde Apple Store, contact opnemen met de helpdesk van Apple of je iPhone laten repareren bij een geautoriseerde externe dienstverlener van Apple. Je wordt aangeraden een back-up van je belangrijkste data te maken in iCloud alvorens je iPhone binnen te brengen.

Bij de extra voorwaarden is nog te lezen dat het reparatieprogramma in de Europese Unie uitzonderlijk niet beperkt is tot het land waar je de smartphone gekocht hebt. Heb je je iPhone 11 op vakantie gekocht (binnen Europa), dan kan je die dus nog wel in België laten repareren. De gratis reparatie is tot 2 jaar na aankoop geldig. Wie al betaald had voor een herstelling, kan met Apple contact opnemen om die kosten te laten terugbetalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business