Nieuws

Apple Music wordt nu ook ondersteund door Google Assistant speakers

Apple Music Google Assistant
Heb jij thuis Google-speakers in combinatie met Apple Music? Dan kan je nu ook Google Assistant gebruiken om je muziek te beheren.

Net zoals dat al kon bij Spotify, Deezer of Pandora, heeft Google Assistant nu ook de mogelijkheid om content van Apple Music af te spelen. Vanaf deze week wordt de nieuwe functie uitgerold. Te beginnen met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Japan. Nadien komt ook de rest aan de beurt, dat heeft Google laten weten.

Apple Music via Google

Alle toestellen die Google Asisstant aan boord hebben kunnen nu dus via stemcommando’s muziek afspelen. Dat geldt natuurlijk ook voor de recente Nest Audio, Nest Hub (Max) en Nest Mini. In totaal heeft Apple Music 70 miljoen liedjes aan boord die je met een eenvoudige Hey Google kan oproepen.

Net zoals bij Spotify kan je ook vragen om afpeellijsten, albums, artiesten of individuele nummers af te spelen. Volgens ook is ook de multi-roomfunctie van de Google-speakers beschikbaar voor abonnees op Apple Music. Abonnees kunnen de muziekdienst activeren via de Google Home-app.

Het is onduidelijk waarom er zo lang gewacht werd met de ondersteuning voor Apple’s muziekdienst. Andere services zijn namelijk al veel langer beschikbaar. In het rijtje missen we nu wel nog Amazon Music. Vermoedelijk omdat die ook in het eigen ecosysteem wil gehouden worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business