Nieuws

Airbnb richt non-profitorganisatie op om zorgpersoneel en vluchtelingen tijdelijk verblijf te geven

Airbnb
Airbnb lanceert de non-profitorganisatie Airbnb.org. Verhuurders kunnen er hun verblijf gratis of goedkoper aanbieden voor mensen in nood.

Toen in 2012 orkaan Sandy woedde in de Verenigde Staten werden verschillende delen van New York en Manhattan geëvacueerd naar veiligere gebieden. Verhuurster Shell stelde toen via Airbnb haar huis open voor vluchtelingen uit de getroffen streken. Dat was het begin van het Airbnb’s Open Homes and Frontline Stays-programma. Sindsdien stelden al 100.000 gastheren en -vrouwen hun verblijven open voor mensen in nood.

Ook toen begin dit jaar heel wat werknemers in de zorg die patiënten met COVID-19 behandelden nood hadden aan een andere verblijfplaats om zo hun familie te beschermen, dichter bij hun werk te kunnen zijn of om veilig in quarantaine te gaan, stelden heel wat verhuurders hun woningen open via Airbnb.

Airbnb.org

Deze twee initiatieven neemt Airbnb nu samen onder de naam Airbnb.org, een non-profitorganisatie die mensen in tijden van crisis wil verbinden met verblijfplaatsen. De organisatie wil zich dus inzetten voor onder andere vluchtelingen, asielzoekers en werknemers in de frontlinie tijdens de pandemie.

Donaties en badges

Hosts kunnen via het platform gratis of goedkopere verblijven aanbieden voor deze mensen in nood. Deze aanbiedingen beschouwt Airbnb als donaties. Wie herhaaldelijk zijn of haar verblijf openstelt voor het programma zal een speciale badge krijgen op het platform “om hun vrijgevigheid en toewijding aan gemeenschappen in nood te erkennen,” aldus Airbnb.

Om het nieuwe programma te ondersteunen verbindt Airbnb zich ertoe om 400.000 aandelen ter beschikking te stellen. Volgens The Wall Street Journal zouden de aandelen van het bedrijf gewaardeerd worden op 56 tot 60 dollar per stuk. Bovendien zullen mede-oprichters Joe Gebbia, Brian Chesky en Nate Blecharczyk nog eens 6 miljoen dollar doneren.

Rode Kruis

Airbnb.org wordt gelanceerd in samenwerking met nationale en internationale hulporganisaties zoals onder andere het Rode Kruis. “Het ondersteunen van gemeenschappen in tijden van crisis vereist gezamenlijke inspanningen. We waarderen onze samenwerking met Airbnb.org, die ons werk zal ondersteunen in het kader van de COVID-19-pandemie en talloze andere noodsituaties over de hele wereld. Tijdelijke huisvesting die via dit partnerschap aan vrijwilligers en zorgpersoneel wordt geboden, biedt comfort en gastvrijheid terwijl ze onvermoeibaar werken om mensen te ondersteunen die door rampen zijn getroffen,” aldus Jagan Chapagain, secretaris-generaal van de Internationale Federatie van Rode Kruisverenigingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business