De Nederlandse fietsenfabrikant VanMoof heeft goed nieuws. Mensen gingen meer fietsen, daarmee zijn er ook drie keer meer e-bikes verkocht dit jaar.

Advertentie

Met de wereldwijde lancering van de VanMoof S3 & X3, stond het Nederlandse fietsmerk in 2020 aan het roer van de e-bike revolutie. Niet alleen Nederland en België, maar ook aan de overkant van de oceaan. Vandaag heeft VanMoof met nieuwe cijfers goed nieuws te melden. De verkoop van hun elektrische fietsen is in 2020 verdrievoudigd. Het gevolg van een nieuw mobiliteitsparadigma dat voortkomt uit de wereldwijde pandemie, klinkt het.

Gigantische groei

De wereldwijde e-bike boom leidde tot explosieve groeicijfers. De wereldwijde omzet en de fietsverkoop namen in 2020 met meer dan 200% toe. Deze groei piekte in het begin van het jaar. Tijdens de eerste lockdown ontdekten toen veel mensen de fiets opnieuw als een veilig alternatief voor het openbaar vervoer. Met als resultaat dat VanMoof in de eerste vier maanden van 2020 meer fietsen heeft verkocht dan in de twee voorgaande jaren samen.

Extra leuke cijfers: VanMoof-eigenaars hebben in totaal bijna 12 miljoen kilometer per e-bike afgelegd. Dat komt neer op een besparing van meer dan 1346 ton CO2.

VanMoof Electrified S3

Een nieuw mobiliteitsparadigma 

Volgens de laatste prognoses zal de markt voor elektrische fietsen de komende zes jaar meer dan 46 miljard dollar bedragen. Met een groeipercentage dat twee keer zo hoog is dan vóór de pandemie werd voorspeld. De impact van Covid-19 heeft een uniek effect gehad op de verkeersplanning van grote steden. Door nieuwe beleidsontwikkelingen om het stadslandschap te veranderen en veel geld dat is uitgetrokken om de kwaliteit van de fietsinfrastructuur te verbeteren.

De Covid-19 crisis bracht de verkoop van e-bikes in een stroomversnelling. In mei lag de totale verkoop van e-bikes in Nederland 38% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. De toename van fietsgebruik was duidelijk zichtbaar toen er bekend werd gemaakt dat het aantal verzoeken voor fietsroutes in de eerste helft van 2020 in Google Maps wereldwijd met 69 procent was gestegen. Dat geldt ook voor Nederland en België, waar steeds vaker de fiets wordt genomen.


Gerelateerde artikelen

VanMoof Electrified S3 review: Je nieuwe droomfiets

De VanMoof Electrified S3 is prijs-kwaliteit de beste e-bike die je kan kopen en maakt het kopers van een elektrische fiets wel heel eenvoudig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here