Nieuws

Netflix biedt ouders tool om kijkactiviteit kinderen te monitoren

© The Verge
Netflix komt met een nieuwe tool voor ouders om beter te kunnen monitoren wat hun kinderen kijken op de populaire streamingdienst.

De tool Kids Activity Report moet ouders helpen om inzicht te krijgen in de kijkactiviteit van hun kinderen. De tool bevat onder andere gegevens over wat voor soort films of series hun kinderen het meest kijken en wie hun favoriete personage is. Ook worden er aanbevelingen gedaan voor nieuwe shows, op basis van de interesses van je kind. Dit meldt The Verge.

Gesprek aangaan met kinderen

Op deze manier moeten ouders een beter beeld hebben van wat voor soort content hun kinderen tot zich nemen. Dit kan belangrijk zijn als je zelf niet altijd zin hebt om mee te kijken. Natuurlijk zorgen de kinderprofielen op Netflix zelf al voor een beperking in wat je kroost tot zich kan nemen. Volgens Michelle Parsons (Netflix) biedt het vooral een mogelijkheid voor ouders om met hun kinderen te praten over waar de show over gaat.

Naar verluidt zijn er in het afgelopen weekend e-mails verzonden door Netflix aan klanten die een kinderaccount hebben ingeschakeld. In deze berichtgeving heeft de streamingdienst aangekondigd dat ouders zich kunnen aanmelden voor de tool. Het is niet bekend of het hierbij enkel om Amerikaanse abonnees gaat.

Het rapport van de Kids Activity Report komt ook met een ‘grap van de dag’ en kleurplaten om uit te printen. Daarnaast zou de tool voorbeelden bieden van vragen om aan je kinderen te stellen op basis van hun favoriete show of personage.

Familieprofiel

Naast de Kids Activity Report rolt Netflix ook een wereldwijde test uit voor een familieprofiel. In tegenstelling tot de instelling van gewone profielen of een kinderprofiel, zal het familieprofiel films en series bevatten die kijkers kunnen selecteren als gezinsvriendelijk.

Het is nog niet bekend of deze nieuwe functionaliteiten ook beschikbaar worden voor België of dat het enkel om de Verenigde Staten gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business