Nieuws

Met Google Look to Speak communiceer je met je ogen

Google Look to Speak
Google Look to Speak is de laatste app waarmee het bedrijf smarphones toegankelijker maakt voor wie motorische beperkingen heeft.

Zoekmachingigant Google heeft deze week een nieuwe appicatie gelanceerd: Look to Speak. Via de app kunnen gebruikers gaan communiceren via hun oogbewegingen. Met je ogen kan je dan woorden of zinnen gaan selecteren en de app spreekt die dan uit. Look to Speak is gemaakt voor mensen met motorische- of spraakbeperkingen en werkt op Android 9 of hoger.

Look to Speak

De nieuwe applicatie is een onderdeel van Google’s experimentenplatform Start with One. Daarin wil het bedrijf opzoek gaan naar nieuwe ideeën, tools en innovaties om mensen het met beperkingen gemakkelijker te maken. Look to Speak is daar de eerste trofee van.

Gebruikers kiezen met hun ogen een zin of tekst en de applicatie gaat de term dan uitspreken. Momenteel gaat het nog om eerder eenvoudige teksten zoals hallo of hoe gaat het?. Het selectieproces voor bepaalde woorden kan soms wel nog lang duren.

Je krijgt aan iedere zijde van het scherm één lijst te zien, naarmate je dieper in je selectie gaat wordt de lijst kleiner en kan je kiezen. Toch blijkt het ook mogelijk om bijvoorbeeld de gevoeligheid van je ogen aan te passen in het instelllingenmenu, en inderdaad, ook dat menu pas je aan met je ogen. Een toegankelijkheidsapp die volgens ons heel warm onthaald zal worden.

De zoekmachinegigant gaf al aan dat deze applicatie nog in een testfase is. Hoe meer gebruikers al eens met de nieuwe app aan de slag gaan, hoe beter de ontwikkeling uiteindelijk vooruit gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business