Nieuws

Microsoft Office-bestanden zijn nu rechtstreeks via Gmail te bewerken

handtekeningen
Google tilt de integratie van Workspace met Office-bestanden naar een hoger level met de mogelijkheid om deze bestanden rechtstreeks in Gmail te bewerken.

Het was al even mogelijk om Google-bestanden zoals Google Docs of Google Sheets rechtstreeks te bewerken vanuit Gmail. Maar nu tilt Google ook de integratie van Workspace, het voormalige G Suite, met Microsoft Office-bestanden naar een hoger level.

Office-bestand bewerken via Gmail

Krijg je binnenkort dus een Microsoft Office-bestand in je mailbox, dan zal je het niet meer eerst moeten downloaden om het te kunnen bewerken, om dan vervolgens het bestand opnieuw te uploaden om het terug naar de afzender te sturen. Dankzij de nieuwste update bewerk je Word-, Excel-, en PowerPointbestanden rechtstreeks in Gmail.

Shortcut

Daarvoor voegt Google een shortcut toe in Gmail. Met één druk op de knop activeer je de bewerkingsmodus en maak je aanpassingen aan de inhoud van je Office-bestand. Dat zal geopend worden in een toepassing van Google, maar het oorspronkelijke Microsoft Office-bestandsformaat blijft behouden. Zo zal een PowerPointpresentatie openen in Google Slides en een Excelbestand in Google Sheets.

Office
Shortcut om Office-bestanden te bewerken. (Foto: Android Police)

Bovendien zal je in het menu in deze bewerkingsmodus een nieuwe optie terugvinden: Email. Daarmee kan je de oorspronkelijke e-mail, waarin je het bestand ontving, beantwoorden met het bijgewerkte bestand, of een nieuwe e-mail opstellen met het bestand als bijlage.

Office
Nieuwe optie voor email. (Foto: Android Police)

Niet voor iedereen

De nieuwe feature werd gisteren al uitgerold, maar Google wijst er op dat het tot twee weken kan duren vooraleer iedereen gebruik kan maken van de nieuwe functie. De functie zal er echter niet voor alle gebruikers zijn. Google zegt dat Workspace Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus de upgrade zullen ontvangen, als ook gebruikers van G Suite Basic, Business, Education, Enterprise for Education en Nonprofits.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business