Nieuws

Update Gmail verbetert integratie met Meet, Docs en Calendar

Google gaat zijn verschillende applicaties dichter bij elkaar brengen. Een update van Gmail gaat functies voor Meet, Docs, Calendar en meer toevoegen aan de mailingapp.

Google rolt vanaf vandaag een grote update uit voor Gmail en andere productiviteitstools. De trefwoorden van die update zijn integratie en samenwerking. Google gaat namelijk zijn applicaties nauwer met elkaar laten integreren, om zo het remote working vlotter en efficiënter te laten verlopen. Het idee achter de update is dat we tegenwoordig voortdurend moeten switchen tussen verschillende communicatiemiddelen (mail, chat en bellen).

De mailapplicatie Gmail moet na de update een soort van centrale hub worden waarin alle andere applicaties zoals Meet, Chat, Docs, Sheets en Calendar samenkomen. In een blogpost en een YouTube-video zien we hoe dat juist te werk moet gaan. Gmail is als focuspunt gekozen omdat je mailbox checken vaak één van de eerste dingen is dat je ’s ochtends doet. Het zal eenvoudiger worden om videovergaderingen in te plannen of chatrooms aan te maken via mail. Daar kan je dan ook nog documenten of spreadsheets aan toevoegen die deelnemers kunnen bewerken zonder Gmail te hoeven verlaten.

Daarnaast kan je ook bepaalde chatrooms of videochats als ‘belangrijk’ labelen zodat je ze snel kan terugvinden. Google gaat ook de verbeteringen instellen voor wie niet wil gestoord worden met een ‘niet storen’-knop en een nieuwe ‘out of office’-functie. Enkele externe apps zoals Trello en Salesforce kunnen ook worden toegevoegd.

Gmail en Meet

Google liet deze nieuwe mobiele werkplaats al eens uittesten door enkele bedrijven en ontving positieve feedback. Voor het aan het grote publiek beschikbaar te stellen, lanceert Google de nieuwe functies eerst voor G Suite gebruikers. Dat doet Google altijd bij nieuwe updates, om ze op kleinere schaal te kunnen testen.

Naar verluidt werkt Google al bijna een jaar aan dit project. Omwille van de coronacrisis werd de planning wel licht aangepast. Een update van Gmail in juni integreerde Google Meet al in de mailingapp. Normaal zou die integratie ook pas vanaf vandaag uitgerold worden.

Betere beveiliging

Maar dat is niet alles wat Google aankondigde in de blogpost. Google Meet krijgt ook enkele nieuwe beveiligingsfuncties aan voor de videochatapplicatie. Deelnemers die een gesprek verlaten, zullen enkel nog terug toegelaten worden als de host daar toestemming toe geeft. Vroeger konden ze ‘aankloppen’ om terug binnen te komen. Hosts kunnen ook onbekende gebruikers de toegang weigeren. Deze functies worden eerst aan scholen beschikbaar gesteld. Dat ook Google Sheets een grondige update zal krijgen, was al langer bekend.

Afbeelding: Google

De update oogt ons alvast veelbelovend. Wat vind jij? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business