Nieuws

Firefox gaat 2,5x sneller op macOS met M1

Firefox macOS M1
Na Chrome, Microsoft en talloze andere ontwikkelaars volgt ook Mozilla met Firefox voor Apple M1-apparaten. De browser zou ook een pak sneller zijn.

In versie 84.0 van Mozilla Firefox brengt het softwarebedrijf ondersteuning voor macOS Big Sur op M1-apparaten. De webbrowser kan nu native gebruikt worden op het besturingssysteem zonder tussenkomst van Rosetta 2. Die ondersteuning neemt ook één enorm voordeel met zich mee: de browser zou tot 2,5x sneller werken met Apple’s M1-soc.

Firefox met Apple M1

Gebruikers die Firefox al draaien op Big Sur moeten alleen zorgen dat ze de update naar versie 84.0 uitbrengen. Daarmee zal de browser vanaf dan standaard via M1 draaien en niet meer met de Rosetta-emulatie. Eerder deed ook Microsoft dat voor zijn Office-pakketten.

Deze versie van Mozilla’s webbrowser is ook de laatste die Adobe Flash nog zal ondersteunen. Zoals je misschien wel weet is Flash nu officieel afgevoerd en heeft het geen zin om de software nog te installeren tenzij het echt nodig is.

Intussen werken ontwikkelaars achter te schermen constant aan ondersteuning voor Apple’s ARM-toestellen. Die brengen vaak betere prestaties met zich mee aangezien M1 op maat gebouwd is voor de nieuwe Mac Mini en MacBooks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business