Mac ARM Big Sur

Wie via de hersteltool Big Sur denkt te installeren zal even moeten wachten. Door een serverfout kan je alleen Catalina weer ophalen.

Advertentie

Dat meldden verschillende gebruikers al sinds begin december. Via de online hersteltool van macOS kan je momenteel alleen macOS Catalina downloaden en installeren. Maar volgens Apple moet de hersteltool altijd de meest recente versie van macOS aanbieden die op je Mac stond, dat is Big Sur dus voor de meest recente toestellen.

macOS hersteltool

Verschillende gebruikers klagen over het gebrek omdat ze na hun herstel nog eens extra moeten upgraden naar macOS Big Sur. Die fout geldt wel enkel voor nieuwere systemen waarbij het mogelijk is om het nieuwe besturingssysteem te draaien te draaien. Wie een ouder model heeft waarop macOS 10.12.4 (Catalina) of lager draait, zal hier uiteraard geen last van hebben. Apple heeft immers als voorwaarde dat Big Sur draait op toestellen vanaf 2013.

Intussen heeft Apple zelf al laten weten dat ze op de hoogte zijn van de fout. Het bedrijf geeft aan dat een serverfout aan de basis ligt en dat er aan het probleem wordt gewerkt.

macOS Big Sur

Ben je nog niet overgestapt naar de nieuwe versie van macOS? Bekijk dan hier of je Mac geschikt is voor de meest recente software:

Toestellen die geschikt zijn om de meest recente versie van macOS te draaien:

  • MacBook 2015 en later
  • Macbook Air 2013 en later
  • MacBook Pro mid-2013 en later
  • iMac 2014 en later
  • iMac Pro 2017 en later
  • Mac Mini 2014 en later
  • Mac Pro 2013 en later
macOS Big Sur
Advertentie

Gerelateerde artikelen

Workshop macOS Big Sur: bedien je Mac beter

Big Sur is een gigantische – en langverwachte – update voor macOS die tal van verbeteringen introduceert. Het bedieningspaneel is een van die toevoegingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here