Er een drempel voor het kopen van een elektrische wagen: met name de aankoopprijs speelt een grote rol. Wij vertellen waarom de Cardoen Aiways U5 een heel geschikte oplossing is.

Advertentie

Het milieu krijgt een steeds prominenter plekje in ons dagelijks leven. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, op alle fronten. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen groen gaan rijden. Toch is er een drempel: met name de aankoopprijs van een elektrische of hybride voertuigen is een flinke drempel die overwonnen moet worden. Autosupermarktketen Cardoen biedt met de Aiways U5 een heel geschikte oplossing. 

Toenemende populariteit van elektrische wagens

We zien gelukkig dat elektrische wagens alsmaar populairder worden. Dat zien we zelfs al vorig jaar: cijfers van Traxio tonen aan dat 17,4% van de totale autoverkoop in oktober dit jaar elektrisch of hybride is, in november is dat al gestegen naar 18,4%. De populariteit van deze auto’s zal de komende jaren nog toenemen, mede door de strenge milieunormen vanuit de politiek. Zo zorgt de Vivaldiregering ervoor dat alle Belgische bedrijfswagens vanaf 2026 broeikasvrij zijn, en kondigde Europa onlangs aan dat ze in 2050 in principe alle auto’s uitstootvrij willen. Of dat realiseerbaar is, blijft natuurlijk de vraag. Het streven is in ieder geval nobel. Er zijn echter een aantal minpunten verbonden aan elektrische wagens: de hogere aanschafprijs én het idee dat de accu extreem gevoelig is voor slijtage en defecten. 

Betaalbaar alternatief met 8 jaar garantie

Het initiatief van Cardoen maakt het voor een groter publiek interessant en haalbaar om op deze nieuwe techniek over te stappen. De Aiways U5 van Cardoen is een van de meest betaalbare elektrische gezinswagens. De wagen is verkrijgbaar in een Standard en een Premium versie. Ze hebben beiden een actieradius van maximaal 410 kilometer met een enkele acculading, dankzij de 63 kWh accu. De vooroordelen met betrekking tot de kwetsbaarheid van de accu’s worden ook van tafel geveegd. Op dat vlak heeft de techniek namelijk niet stilgestaan: de ontwikkelingen hebben de bekende kwetsbaarheden de kop ingedrukt, waardoor ze betrouwbaarder zijn dan ooit. Cardoen levert deze betaalbare gezinswagen met maar liefst 8 jaar garantie op de accu, waarbij ze garanderen dat de accu na 8 jaar nog altijd over minstens 75% van zijn beginvermogen beschikt.

Aiways U5: Standard of Premium

De standaardversie van de Aiways U5 is verkrijgbaar in de kleuren wit of aubergine, met een verkoopprijs vanaf €39.627. Uiteraard beschikt deze gezins-SUV over tal van praktische functies, zoals ledverlichting, verwarmde buitenspiegels, automatische airconditioning in twee zones, een infotainmentsysteem met 12,3-inch TFT-touchscreen en volledige connectiviteit. Het standaardmodel heeft een grijze stoffen interieur, 17’ lichtmetalen velgen en contrasterende naden in de deurpanelen. Voor maximale veiligheid is de wagen uitgerust met twaalf ultrasone sensoren, vijf HD-camera’s, drie millimetergolfradars en twee binnencamera’s.

Voor bijna €3000 meer koop je de Premium Aiways U5. Het is in alle opzichten een meer luxueuze variant van de Aiways U5. Voor een prijs vanaf €42.756 krijg je de mogelijkheid om het model te kopen in de kleur Electric Blue. De binnenbekleding is uitgevoerd in zwart of crèmewit leder. De auto heeft 19’ aluminium velgen met twee kleuropties en een panoramisch dak met zonwering. Het premium model is naast de standaardopties uitgerust met handige functionaliteiten als parkeerassistent, zetelverwarming, een laadstation voor smartphones en een voetsensor voor het openen van de koffer.

Deze elektrische gezinswagen koop je nieuw voor €40.000 en als jonge occasie voor €32.000. Het nieuwe model bekijken en uitproberen kan in een van de Cardoenvestigingen, bestellen kan ook online.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here