Buckaroo

Het Nederlandse Buckaroo zet voet aan wal in België. Met een nieuw kantoor in Brussel start ook het betaalplatform officieel bij ons.


Payment Service Provider (PSP) Buckaroo opent vandaag haar kantoor in Brussel. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf, dat zich richt op online betaalmogelijkheden, ziet België als groeimarkt voor Europese uitbreiding. Buckaroo heeft al partnerships met onder andere Bancontact Payconiq Company en POM.

Buckaroo

De uitbreiding van Buckaroo is het gevolg van een dynamische e-commerce- en betaalmarkt. Bovendien is er een groeiende vraag naar online betaaloplossingen van Belgische ondernemers. CEO Paul Scholten zegt: “In België kocht men maar liefst een derde meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de derde kwartaalcijfers van de BeCommerce Market Monitor. De branches die de groei doormaken komen sterk overeen met die in de Nederlandse markt. Met onze payment services kunnen we die groei voor Belgische ondernemers nog beter faciliteren.”

Payconiq by Bancontact

In Brussel wordt vandaag het kantoor geopend waar Brecht Kaes, Head of Belgium, de leiding over de uitbreiding zal nemen. De eerste stappen voor de introductie in België zijn al gezet. Buckaroo is een partnership met Bancontact Payconiq Company aangegaan. Daardoor werd het in juli de eerste aanbieder van Wallet Initiated Payments (WIP). De PSP is tevens Bancontact acquirer, waardoor directe koppelingen met betaaloplossingen mogelijk worden. Ook de eerste Belgische klanten zijn al aangesloten, waaronder de Rode Duivels.


Buckaroo is gespecialiseerd in het faciliteren van online betaalstromen, zoals checkouts en abonnementsbetalingen, kredietmanagement en het verwerken van incasso’s. Het bedrijf biedt een gevarieerd pakket van ruim veertig online betaalmethoden aan, waaronder Bancontact, Visa, Mastercard, Payconiq en Apple Pay. In de Benelux gebruiken meer dan 3.000 grote en kleine ondernemingen de services van Buckaroo, waaronder Swapfiets, Quooker en The Ocean Cleanup.

POM & Doccle

Het fintechbedrijf heeft voor haar klanten verschillende branche-specifieke, internationale oplossingen ontwikkeld, zoals subscription- en kredietmanagement voor corporates, waaronder telecoms en streamingdiensten. Ook biedt Buckaroo Marketplace Split-Payments, waardoor marktplaatsen de uitbetaling van verschillende handelaren in één transactie van de consument kunnen verwerken. De software van de PSP werkt met verschillende e-commerceplugins voor Magento 1 en 2, Shopware 5 en 6, Woocommerce, Lightspeed en Prestashop. Daarnaast worden er reselleropties geboden, via integratie met partners zoals POM, Doccle en Digiteal en met Buckaroo’s eigen platform Addity voor white label betaaloplossingen.