Nieuws

Apple brengt MagSafe mogelijk terug naar MacBooks in 2021

MagSafe MacBook
Opvallend nieuws uit Appleland: verschillende analysten voorspellen dat de gekende MagSafe connector zal terugkeren naar MacBooks dit jaar.

Uit nieuwe aanwijzingen die Bloomberg en analyst Ming-chi Kuo in handen hebben, blijkt dat Apple overweegt om de gekende MagSafe-connector terug naar MacBooks te brengen. Betekent dat het einde voor opladen via USB op een nieuwe Mac? Nog niet meteen, maar er zijn wel goede argumenten om MagSafe terug te brengen.

Apple MagSafe

Volgens Kuo zou de MagSafe terugkomen naar de nieuwe 14- en 16-inch MacBook modellen die dit jaar gelanceerd worden. Maar waarom zou Apple nu in godsnaam USB-C opgeven voor MagSafe? USB-C heeft het immers mogelijk gemaakt om ook laders van derde partijen te gebruiken. De terugkeer van MagSafe zou het dus allemaal weer net iets complexer maken.

Maar Apple lijkt van mening dat hun eigen technologie veiliger is. MagSafe werkt op basis van een magneet, dat wil zeggen dat wanneer je tegen de kabel loopt, hij losschiet van de MacBook maar hem niet meesleurt. Een leuke plus waar veel MacBook-gebruikers van het eerste uur het mee eens zullen zijn. Maar wil je daarom USB-C opgeven? Volgens Kuo zou er ook meer aan de hand zijn.

Nieuw uiterlijk

De nieuwe MacBooks zullen een opvallend nieuw design krijgen, waardoor Apple een en ander moet aanpassen. Bovendien zouden er terug meer connectiviteitsopties komen op de nieuwe modellen. USB-C zal dus niet volledig verdwijnen. Het design gaat vermoedelijk ook meer in lijn liggen met de iPhone en iPad Pro uit 2020. Hopelijk komt er ook een upgrade voor de iMac.

Moest Apple zijn plan doorzetten, dan betekent dat weer een enorme verandering tegenover de 2020-modellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business