Logitech Bar

Logitech heeft vandaag de Logitech Rally Bar, Rally Bar Mini en RoomMate aangekondigd, producten die het zakelijke gebruikers een pak eenvoudiger moeten maken om te communiceren via videochat.

Advertentie

De nieuwe video conferencing producten van Logitech werken samen met populaire video chat services zoals Microsoft Teams en Zoom en stellen hoge kwaliteit en eenvoudige connectiviteit voorop. De nieuwe Logitech Rally Bar is ontworpen voor middelgrote ruimtes terwijl de Logitech Rally Bar Mini, zoals de naam al aangeeft, eerder voor kleine ruimtes is bedoeld. De videobars zijn ontwikkeld als alles-in-één oplossing, terwijl de nieuwe Logitech RoomMate gebruikers in staat stelt om te werken met video conferencing services op Logitech conference camera’s, zonder daarvoor een PC of Mac nodig te hebben.

“We focussen ons altijd op de behoeften van onze klanten, en streven ernaar om hen hierin te voorzien met producten van hoge kwaliteit die voor een redelijke prijs worden aangeboden,” zegt Scott Wharton, general manager en vice president van Logitech Video Collaboration. “Van gebruiksgemak en manageability, tot het schaalbaar maken van business. We willen onze producten beter en uitgebreider maken, terwijl we complexiteit reduceren. Het is ons doel om video te implementeren in iedere meeting room ter wereld. Om dat voor elkaar te krijgen maken wij producten die gebruiksvriendelijk zijn en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vertegenwoordigen, iets waarvan wij geloven het te hebben bereikt met deze nieuwe lijn producten.’’

De Logitech Rally Bar Mini in wit.

Hoor je mij?

De nieuwe producten komen er natuurlijk in een tijd waarin het loont om te investeren in een kwalitatieve oplossing voor je gesprekken, want nog vaak beginnen vergaderingen met een check of iedereen elkaar wel kan horen. Dit zou verleden tijd moeten zijn met de Rally bars. Tenminste, als je kiest om Teams of Zoom er native op af te spelen. Gebruikers kunnen ook hun eigen computer aansluiten, dus daar kan al eens sneller user error voorkomen. 

Logitech Bar

“Ons team heeft de mogelijkheid gekregen om te werken met de Logitech Rally Bar en ik kan niet anders zeggen dan dat wij onder de indruk zijn van zijn prestaties,” zegt Tomer Mekhty, vice president global IT operations bij ServiceNow. “Van verbeterde video- en audio performance, tot razendsnelle en eenvoudige installatie: de Rally Bar is een ideale oplossing voor onze moderne, verbonden meeting rooms.”

“Tijdens deze bijzondere periode, waarin de normale gang van zaken wordt verstoord, beveelt Ricoh de nieuwe video conferencing-oplossingen van harte aan. Logitech werkt in een ontzettend hoog tempo om baanbrekende technologie te ontwikkelen en om hun oplossingen en software gebruiksvriendelijk en effectief te houden. Het bedrijf luistert consistent naar de gebruiker en denkt continu vanuit zijn of haar perspectief, wat ons betreft de sleutel is om deze technologie veel in de praktijk te gebruiken. Onze klanten profiteren van de Logitech Rally Bar-producten, mede door ultieme flexibiliteit en de benadering om meeting rooms als belangrijk onderdeel van business te beschouwen,” zegt Andrew Nelson, EMEA sales director bij Ricoh Europe PLC. 

Hoogste kwaliteit audio en video

De Rally Bar en Rally Bar Mini moeten verder alles afleveren dat je zou verwachten op het vlak van video conferencing. We hebben het dan uiteraard over een goede beeldkwaliteit van de hoogst mogelijk resolutie (4K in dit geval, met 5x optische zoom en 15x digitale zoom), maar ook duidelijke audio. Hiervoor bevatten de videobars ultra lage distortion speakers en slimme microfoons die automatisch sprekers identificeren en hun stem optimaliseert om ze zo helder mogelijk te laten klinken. 

Logitech
De Logitech RoomMate.

Die personen heb je natuurlijk graag in focus en daar komt de Logitech RightSense-technologie en AI Viewfinder van pas, een tweede camera die zich richt op Computer Vision. De camera detecteert menselijke figuren en verwerkt in real-time waar deze zich bevinden. Zo kan er automatisch gezien worden waar iedereen zich in de vergaderzaal bevindt, met als gevolg dat deelnemers altijd zijn scherpgesteld. Het systeem past zich ook automatisch aan als er nieuwe mensen de ruimte binnenkomen. 

Tot slot wil je natuurlijk geen vergaderzaal vol kabels en ook daar is Logitech zich van bewust. Het opzetten van het systeem duurt slechts enkele minuten en is eenvoudig te monitoren en te managen vanuit een enkel systeem, zoals Logitech Sync of een management dashboard naar wens. Ook krijgt de gebruiker inzicht in hoe meeting rooms worden gebruikt met metrics over de hoeveelheid mensen, wat met name belangrijk is om de bezetting van de ruimte in de gaten te houden voor een hybride werkplek.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech Rally Bar is het eerste product in de nieuwe lijn die aan het eind van dit kwartaal beschikbaar is. De Rally Bar wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Teams Rooms op Android en Zoom Room app, waarbij Zoom direct beschikbaar is. De adviesprijs van de Rally Bar begint bij €3.999, de Rally Bar Mini begint bij €2.999 en de Logitech Roommate zal verkrijgbaar zijn vanaf €999. 

Beschikbaarheid van de Rally Bar Mini en Logitech Roommate volgt op een later moment. Logitech’s nieuwe productlijn werkt bovendien samen met GoTo, Pexip en RingCentral. Voor meer informatie over die functionaliteit ga je naar de Logitech website


Gerelateerde artikelen

Logitech C505e review: Weg met je laptopwebcam

De Logitech C505e is een 720p webcam voor zij die meer willen dan de kwaliteit van de ingebouwde webcam van hun laptop.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.