Het einde van de analoge tv in België is nu niet meer veraf. Tegen het einde van dit jaar zal Telenet volledig zijn overgeschakeld naar digitale televisie.

Advertentie

Telenet kondigde eigenlijk eind 2019 al de ‘Signaal Switch’ aan, maar door de coronapandemie stelde de telecomoperator de volledige omschakeling nog een jaartje uit. Dit jaar zal het er toch van komen. Telenet was sowieso al één van de weinige telecomoperatoren die nog analoge televisie aanbood. Proximus stopte er al enkele jaren geleden mee. Vandaag de dag keken nog ongeveer 7% van de klanten van Telenet analoog, ongeveer zo’n 100.000 mensen. Dat vertelde woordvoerster Isabelle Geeraerts aan Radio 2.

De overstap van analoog naar digitaal is noodzakelijk in het huidige tijdperk. Analoge televisie pakt zeer veel ruimte in op de kabel. Telenet wil die ruimte vrijmaken voor digitaal verkeer. Ons internetverkeer neemt elk jaar meer toe, zeker tijdens de pandemie, toen we massaal meer begonnen te videobellen en streamen.

Wat moet ik doen?

Vanaf februari zal Telenet gemeente per gemeente de analoge televisiesignalen beginnen uitschakelen. Op 16 februari zijn de Oost-Vlaamse gemeenten Sint-Niklaas en Dendermonde als eersten aan de beurt. Vanaf een maand op voorhand zullen klanten daarvan verwittigd worden door Telenet. Je wacht dus best niet te lang met de overstap naar digitale televisie te maken.

Heb je een televisie van minder dan 10 jaar oud, dan vergt de switch niet meer dan het opnieuw instellen van je televisiezenders via het menu van je televisie. Voor oudere televisies zal je een digicorder moeten laten installeren. Die kan je het eerste jaar gratis huren. Telenet verzekert dat e omschakeling van analoog naar digitaal ook geen invloed zal hebben op het zenderaanbod, beeldkwaliteit en abonnementsprijzen.

Via deze pagina op haar website begeleidt Telenet haar klanten stap voor stap doorheen de Signaal Switch. Kijk jij nog analoog naar de televisie? Laat het ons weten in de reacties!


3 REACTIES

  1. Dus gezien ze daar geen tijd of onderhoud meer aan moeten besteden zullen de diensten goedkoper worden? Right… 😉

    Ik heb eind vorig jaar Telenet doorgeknipt, dat leek me een nóg betere oplossing! 😁

  2. Eén van de weinige redenen om nog telenet te gebruiken. Ik gebruik het analoge signaal nog wel degelijk voor bijkomende tv’s. Vermits ze dus minder diensten aanbieden, veronderstel ik dat ze hun prijzen aanpassen … naar beneden natuurlijk ….

  3. Beste Luc ik denk dat ze die eerder naar boven zullen aanpassen. Hun zakken zijn immers dieper geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here