Nieuws

LG denkt aan stoppen met smartphones

LG smartphone
LG overweegt om geen smartphones meer te produceren. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf stapelde zes jaar lang de verliezen op, ondanks een investering van 5 miljard dollar.

Volgens The Korea Herald liet CEO Kwon Bong-seok aan zijn medewerkers weten dat er grote veranderingen op til zijn. Een woordvoerder van LG liet later weten “dat het tijd wordt voor LG om een ijskoude beslissing te nemen en dat ze eraan denken zich terug te trekken uit de zwaar competitieve smartphonesector”. LG heeft jarenlang alle moeite van de wereld gehad om op te boksen tegen de ijzersterke marketing van Samsung en de lagere productiekosten van Huawei en BBK (moederbedrijf van Oppo, Vivo, OnePlus en Realme). 

LG uit het slop trekken 

Kwon is CEO sinds begin 2020 en maakte er toen zijn missie van om LG’s mobiele afdeling weer winstgevend te maken tegen 2021. Hoe die doelstelling bereikt zou moeten worden, was niet duidelijk. De Zuid-Koreanen zetten hun geld op de lancering van nieuwe smartphones “met wow-factors die de consumenten moesten verlekkeren”. Dat werden de LG Velvet (met z’n dualscreen case) en de Wing (met z’n ongewone flip-up display ). 

LG had voor 2021 ook nog een smartphone met oprolbaar scherm in de planning staan. Door de peperdure technologie zou het apparaat in de hoogste prijsklasse belanden. Het lijkt dan ook niet het toestel te zullen worden dat LG nodig heeft om zijn smartphonedivisie er weer bovenop te helpen. Volgens statcounter bedroeg het marktaandeel van LG in december van 2020 nog maar 1,7 procent. 

CEO Kwon zou ook nog meegedeeld hebben dat zowat 60 procent van het personeel andere taken zal toegewezen krijgen binnen het bedrijf. Het is nog niet duidelijk of de overige 40 procent een plaatsje krijgt in de mobiele tak van LG, of andere oorden moet opzoeken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals