Apple virtual reality bril

Het is officieel: Apple werkt aan zijn eerste VR-headset. Wellicht wordt het een nicheproduct met een stevig prijskaartje.

Advertentie

Update 05/02: Over dat prijskaartje geraken nu ook meer details bekend. The Information schat in een rapport de kostprijs op een flinke 3000 dollar. Waarschijnlijk komt de bril begin 2022 uit.


Origineel artikel 21/01: Naar alle waarschijnlijkheid is de VR-headset niet voor consumenten bedoeld, maar moet het hen warm maken voor een AR-bril op maat voor u en ik. Tim Cook en co zouden jaarlijks slechts 200.000 stuks willen verkopen, voornamelijk aan ontwikkelaars.

In het design gebruikt Apple stoffen materialen en een ventilator. Volgens Bloomberg News verschijnt Apples eerste VR-bril (codenaam N301) al in 2022. Het gaat om een standalone toestel dat op batterijen werkt. In technologisch opzicht zou de bril niet heel erg verschillen van de Oculus Quest 2. Ondertussen werkt Apple wel naarstig aan een geavanceerde, krachtige chip. Die zou volgens geruchten sterker zijn dan de M1 Mac-processoren. 

Stoffen materiaal als gewichtsbesparing 

Naar verluidt heeft Apple verschillende obstakels moeten overwinnen in de ontwikkeling van de bril. De eerste prototypes bleken te groot en te zwaar. Daarom beslisten de designers om over te stappen op een deels stoffen omhulsel. Verrassender is de keuze van de ingenieurs voor een ventilator, omdat er in Apples gestroomlijnde designtaal geen plaats leek voor een fan. 

Enkele prototypes zijn uitgerust met externe camera’s om AR mogelijk te maken. Apple zou de camera’s willen gebruiken om de bewegingen van de handen te traceren en een virtueel toetsenbord te gebruiken. Apple zet stevig in op VR en AR. Die tak van het bedrijf herbergt maar liefst 1.000 werknemers.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here