Nieuws

Oculus Quest 2 maakt VR-gaming betaalbaarder

Gisteren werd de nieuwe Oculus Quest 2 aangekondigd. De VR-headset is verkrijgbaar vanaf 13 oktober en wordt verkocht aan een startprijs van 349 euro.

Net zoals andere techgiganten opteerde Facebook voor een virtueel evenement om nieuwe technologie aan te kondigen. En hoe anders dan via een Facebook Live? Daarin maakte Zuckerberg gisteren de opvolger van de Oculus Quest bekend: de Oculus Quest 2. De headset is verkrijgbaar vanaf 13 oktober en wordt verkocht aan een startprijs van 349 euro.

Uiterlijk

Wat betreft uiterlijk zijn er niet heel veel zichtbare upgrades doorgevoerd ten opzichte van de eerste Oculus Quest. De grootste, meest opvallende verandering is misschien wel de kleur. Voor de tweede, nieuwere versie van de headset werd gekozen om enkel een witte uitgave te maken. Ook kon er in volume gesneden worden waardoor de Quest 2 10% lichter is dan zijn voorganger en nu nog 503 gram weegt. Nog steeds een hoop gewicht om te dragen. De nieuwe stoffen hoofdband zou dat gemakkelijker moeten maken. Wie geen fan is van de nieuwe hoofdband kan nog altijd een alternatieve plastieken exemplaar verkrijgen.

Specificaties

Geen grote nieuwe features maar wel enkele verbeteringen ten opzichte van de originele Quest. Het internet geheugen wordt uitgebreid met 2 gigabyte, wat een totaal aan 6GB biedt. Het basismodel biedt 64GB aan opslagruimte. Voor wie net iets meer wil betaalt 449 euro voor het model met 256GB opslagruimte. De Snapdragon 835 wordt vervangen door de Snapdragon XR2 chipset en het scherm biedt je 1832 x 1920 pixels per oog. De verversingssnelheid zou op termijn 90Hz worden.

Extra games

Oculus belooft bij de launch van Quest 2 een hoop nieuwe games uit te brengen, van de bestaande 50 naar een 200-tal games in de toekomst. Nieuwkomers zijn onder ander Star Wars: Tales from the Galaxy’s Ege, Jurassic World Aftermatch en Myst. Bij Facebook willen ze graag het potentieel van de headset over verschillende platformen promoten en tegelijkertijd een uitgebreide catalogus aan exclusieve games uitbrengen. De Oculus Quest 2 is een standalone vr-headset en heeft dus geen PC of console nodig om te werken. Voor wie wil is er wel de mogelijkheid om de headset te verbinden met een PC via een USB-kabel. Sinds kort verplicht Facebook het gebruik van de Oculus headsets via Facebookaccounts.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business