Nieuws

DMC denkt aan elektrische DeLorean

DMC DeLorean elektrisch rijden
Adelaide, Australia - September 7, 2013: DeLorean DMC-12 car with opened gullwing doors parked on the bridge at dusk
De iconische DeLorean-sportwagen uit de Back to the Future-films maakt mogelijk zijn comeback als een elektrische wagen.

De originele DeLorean werd na 1983 niet meer gebouwd. Het DeLorean Motor Company (DMC) ging failliet. Een Texaans bedrijf nam de rechten over en houdt de hoop op een terugkeer van de iconische auto levend.  

Emissieproblemen nekken DMC

Stephen Wynne, eigenaar van het nieuwe DMC, publiceerde een blogbericht met een update rond de situatie. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft DMC’s nieuwe verbrandingsmotor afgekeurd. Eerder zou de overheid het wel toelaten om replica’s van oude voertuigen in beperkte aantallen (en onder soepelere emissieregels) te laten bouwen.  

Omdat de definitieve wetgeving te lang op zich liet wachten, liep de motor die in 2017 had moeten verschijnen achterop. Die haalt ondertussen de emissienorm voor 2022 niet meer. De terugkeer van de legendarische sportwagen kwam op de helling te staan. 

Elektrische DeLorean als oplossing 

Wynne suggereert dat zijn bedrijf nu de mogelijkheid verkent om van de nieuwe DeLorean een elektrisch voertuig te maken. Om die nieuwe aandrijflijn te produceren moet er eerst nog wel het nodige kapitaal verzameld worden. En gezien de populariteit van het 80’s-icoon lijkt dat niet eens zo onrealistisch.  

De originele DeLorean had een carrosserie van geborsteld staal, een futuristische look die ook terug te vinden is bij Tesla’s Cybertruck. Toegegeven, een DeLorean met de elektrische motor van een Model 3? Elon Musk, waar wacht je nog op? 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business