Nieuws

Tesla klaagt ex-werknemer aan voor stelen softwarecode

Tesla gebouw San Francisco
Tesla heeft een oud-werknemer voor de rechtbank gedaagd. Die zou bij de Amerikaanse autobouwer softwarecode gestolen hebben.

Dat meldt CNBC, dat ook inzage geeft in het aanklachtsdocument. Het gaat om een gewezen lid van het Quality Assurance-team, Alex Khatilov. Tesla beweert dat de man data heeft gedownload uit de WARP Drive, het systeem waarmee Tesla zijn zakelijke processen verwerkt.  

Volgens Tesla zou Khatilov de gegevens naar zijn Dropbox-account geüpload hebben. Toen ze hem daarmee confronteerden, zou hij zijn sporen hebben willen uitwissen, alsof er niets aan de hand was. De bestanden in kwestie zijn zeker niet onschuldig. Er zou wel het een en ander uit af te leiden zijn over de manier van werken bij Tesla. Gevoelige informatie en interne keuken, dus. 

“Het was per ongeluk” 

Khatilov had naar eigen zeggen de bedoeling om een map naar zijn Dropbox-account te slepen. Daarbij zou hij per ongeluk de gevoelige data gekopieerd hebben.  

Het is niet de eerste keer dat Tesla achter ex-werknemers aangaat in het kader van cyberbeveiliging. Het bedrijf van Elon Musk klaagde in 2018 Guangzhi Cao aan voor de diefstal van Tesla’s Autopilot-software. Daarnaast moesten ook al verschillende werknemers voor de rechter komen omdat ze ervan verdacht werden bedrijfsgeheimen mee te hebben genomen nadat ze bij Tesla opstapten om bij een concurrent aan de slag te gaan. 

Lees ook: Analyse: hoe Tesla het tij keerde in 2020

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business