Nieuws

YouTube start met uitrol webapp via Chrome

YouTube abonnees
© YouTube/Google
YouTube is sinds kort ook beschikbaar als een webapp voor macOS, Windows en Chrome OS. Via het plusteken kan je de app downloaden.

Na verschillende tests is Google sinds kort begonnen met de uitrol van een progressive web app (pwa) voor YouTube. Zowel op macOS, Chrome OS en Windows krijg je nu in Chrome een melding om YouTube als pwa te installeren. De optie was al beschikbaar voor onder andere Google Foto’s, Calendar of Maps.

Via het plusteken kan je de pwa installeren.

Youtube webapp

De meeste nieuwe gebruikers zullen vanuit Chrome nog een melding ontvangen om de pwa van YouTube te installeren. Indien niet, dan kan je via het plusteken rechtsbovenin de webapp alsnog installeren.

Het voordeel van een pwa is dat je de dienst als een soort ‘app’ op je toestel kan installeren. De app kan dan ook offline werken en op de achtergrond inhoud klaarzetten en downloaden zodat je minder tijd nodig hebt om te laden. Pwa’s zijn geen nieuw concept, via Chrome gebruiken bepaalde diensten of tools het al jaren. Maar niet iedereen kiest ervoor om het aan te bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business