Routines Google Assistant

Routines in Google Assistant waren al via een kleine omweg te bereiken. Nu stelt het bedrijf de optie beschikbaar voor Belgische gebruikers.

Advertentie

De Google Assistent maakt het leven opnieuw wat eenvoudiger. De voortaan ook in België beschikbare feature Routines maakt het mogelijk om met één bevel of op één moment een reeks handelingen te laten uitvoeren. Met één commando of op een gekozen tijdstip kan straks bijvoorbeeld het koffiezetapparaat, de radio en de vaatwas worden opgestart. Google rolt de nieuwe feature, die zowel mobiel als op smart home-apparaten beschikbaar is, de komende weken uit voor Belgische gebruikers.

Google Assistent Routines

Gewoontedieren of gewoon pragmatische mensen, iedereen heeft zo wel zijn gewoontes. Die kunnen voortaan gebundeld worden in één ‘Routine’ die de Google Assistent voor zijn rekening neemt. 

Google heeft alvast zes Routines voorgeprogrammeerd. Zo leest de Assistent bij het commando ’Hey Google, goedemorgen’ de weersvoorspelling, de laatste nieuwsberichten en de items die op de agenda staan en herinneringen voor. De Routine ‘van huis vertrekken’ houdt in dat thermostaten, stekkers en lampen worden uitgeschakeld. Naast deze twee voorbeelden introduceert Google ook ‘bedtijd’ en ‘ik ben thuis’. Of ‘van thuis naar het werk’ en ‘van het werk terug naar huis’ met elk specifieke handelingen. Bij die laatste twee wordt bijvoorbeeld de verkeersinfo meegegeven. 

De zes voorgeprogrammeerde Routines kunnen naar wens worden aangepast. Zo kan ‘s ochtends ook het koffiezetapparaat mee aanspringen bij ‘goedemorgen’ of bij ‘ik ben thuis’ kan ook standaard een muziekgenre of radiozender starten. 

Routines Google Assistant
Routines op iPadOS.

Goedemorgen of bedtijd?

Naast het aanpassen van de voorgeprogrammeerde Routines, maakt Google het ook mogelijk om zelf Routines te creëren. Zo kan je bijvoorbeeld perfect elke dag bij het telewerken om 17u30 de lichten laten dimmen en partymuziek laten spelen om het einde van de werkdag, of ‘s vrijdags de werkweek, in te luiden. Met Valentijn om de hoek kan ook met één bevel tegelijk het licht gedimd worden, het automatische haardvuur aangezet en een liefdesliedje naar keuze worden afgespeeld. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk. 

Google rolt Routines voor de Google Assistent in de komende weken in België uit. Lees hier alvast onze workshop rond Google’s Routines.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Workshop Routines Google Assistant: “Goedemorgen Google”

Met Google Home Routines zorg je voor een aangename thuiskomst of kan de Assistant waken over je huis door extra middelen in te schakelen. Wil je doen alsof je thuis bent? Ook dan komt Routines in de Home-app van pas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here