Nieuws

Mark Zuckerberg wil minder politiek op Facebook

Facebook-apps panne
Deauville, France - MAY 26, 2011 : Facebook CEO Mark Zuckerberg participates to a conference about web technologies during the french G8 in the north of France with the Google CEO Eric Schmidt, Hiroshi Mikitani, founder of Rakuten, the Businessman in advertising Maurice Levy and the Orange CEO Eric Richard.
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zegt dat zijn team nieuwe manieren zoekt om politieke inhoud minder zichtbaar te maken.

“Mensen willen nu eenmaal niet te veel politiek en discussies zien op Facebook. Zo gaat het hun gebruikservaring domineren”, stelt Zuckerberg. Daarom plant Facebook aanpassingen aan zijn nieuwsfeed. Het onderwerp kwam ter sprake op Facebooks vergadering voor de resultaten van het vierde kwartaal.  

Vrije meningsuiting zonder aanbevelingen 

Zuckerberg wil ook permanent stoppen met aanbevelingen voor groepen die gefocust zijn op politieke of sociale problemen. Facebook had zijn algoritme al tijdelijk aangepast in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen en Zuckerberg wil die aanpassing nu permanent maken, wereldwijd. De CEO legde wel niet uit hoe zijn bedrijf onderwerpen als ‘politieke content’ gaat bestempelen. Zuckerberg voegde er snel aan toe dat vrije meningsuiting altijd belangrijk zal blijven voor Facebook. Hij wil gebruikers niet beletten om hun politieke ideeën te delen.  

De Facebook-oprichter deed een erg uitgebreide uiteenzetting over de koers die hij wil varen. “We moeten er zeker van zijn dat de communities waar mensen deel van uitmaken gezond en positief zijn. Dat is iets waar we bij Facebook al een hele tijd op gefocust zijn. Een manier om dat te doen is natuurlijk het blokkeren van groepen die onze voorwaarden tegen haatberichten en geweld schenden. In september konden we al melden dat we in 2020 een miljoen groepen om die redenen verwijderd hebben. 

Alleen maar positieve politiek 

“Daarop voortbouwend willen we stappen ondernemen om de hoeveelheid politieke content in de nieuwsfeed af te bouwen. We zijn nog aan het bekijken hoe we dat het beste kunnen doen. En om duidelijk te zijn: we willen absoluut dat mensen zich politiek blijven engageren en discussies voeren. Vaak zijn die heel nuttig en nodig. Het kan een mooi platform zijn om onrecht te bestrijden of om iets op te steken van mensen met andere meningen. Daarom willen we dat die discussies zullen kunnen blijven plaatsvinden. Daartegenover staat de belangrijke feedback van onze community: politiek en gebikkel mogen de gebruikservaring niet gaat domineren”, besluit Zuckerberg. 

Lees ook: Belgische telefoonnummers te koop via gelekte Facebookdatabase

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business