iCloud Chrome extensie

Apple heeft officieel een Chrome-extensie gelanceerd voor iCloud-paswoorden en andere data. Ook beschikbaar in het Nederlands.

Advertentie

Sinds gisteren kan je in de Chrome Web Store een extensie downloaden voor al je iCloud-wachtwoorden. De extensie wordt aangeboden door Apple en is nu officieel wereldwijd beschikbaar. In België en Nederland moet je zoeken op icloud-wachtwoorden en er zijn ook al supportpagina’s beschikbaar over de dienst. De extensie is beschikbaar voor Windows en macOS maar werkt vooralsnog niet in de mobiele versie.

Het is de eerste keer dat Apple een extensie heeft ontwikkeld voor mensen die geen Safari gebruiken maar wel intensief gebruikmaken van de sleutelhanger in iCloud voor al hun paswoorden en kredietkaartdata.

iCloud-extensie in Chrome

Momenteel werkt de Chrome-extensie in beide richtingen. Het is mogelijk om zelf paswoorden toe te voegen en die de synchroniseren met je al je apparaten. In de omgekeerde richting heb je ook toegang tot alle paswoorden en sleutelhangerdata in Chrome die via je Apple-toestellen in bijvoorbeeld Safari zijn aangemaakt.

Maar waarom lanceert Apple net nu die extensie? Er lijkt geen enkele aanleiding te zien. Het valt ook op dat de iPhonebouwer er zo lang mee gewacht heeft gezien Google Chrome al meer dan 10 jaar actief is.

Wie interesse heeft kan de Chrome-extensie iCloud-wachtwoorden hier downloaden. Normaal zou ze moeten werken, al zijn er ook heel wat gebruikers die nog problemen melden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here