Ford Mach e infotainement
De auto binnenin. Afbeelding: Ford

Steeds meer autobouwers kiezen voor het op Android gebaseerde infotainmentsysteem van Google. Vanaf 2023 ook bij modellen van Ford en Lincoln.

Advertentie

Ford en Google hebben gisteren laten weten dat ze gaan samenwerken. Door middel van een zesjarig contract willen beide Amerikaanse grootmachten elkaar gaan voorzien in know-how en middelen. Alle nieuwe modellen van Ford en Lincoln zullen vanaf 2023 voorzien worden van een op Android gebaseerd infotainmentsysteem waarbij alle Google-apps op voorhand al voorzien zijn. Het wordt een gelijkaardig systeem zoals bij Polestar en Volvo.

Google & Ford

Net zoals bij Volvo zullen Maps, Assistant en tientallen andere diensten standaard voorzien zijn in de wagens. Bovendien wil Ford ook alleen nog maar gebruik gaan maken van Google’s Cloudsysteem. Het bedrijf gaf letterlijk aan dat het de favoriete clouddienst is van de wagenbouwer.

De samenwerking zal vanaf 2023 van start gaan. Beide bedrijven spreken nu al concreet over een samenwerkingsteam tussen de twee. Het team gaat Team UpShift heten en het concept is eenvoudig: vanuit Ford en Google worden medewerkers in één gezamenlijk team ondergebracht. Het doel is om zo sneller te kunnen schakelen en elkaar beter te helpen.

De deal tussen de twee komt goed uit voor Google. Zijn clouddienst doet het al jaren minder dan grootmachten Amazon Web Services en Microsoft met Azure. De zoekmachinegigant probeert ook al lang grotere klanten binnen te halen en dat lijkt nu gelukt.

General Motors

Vorige maand sloten ook General Motors en Microsoft een deal. Het softwarebedrijf wil GM gaan helpen in de uitbouw van slimmere wagens die ook autonoom kunnen gaan rijden. De samenwerking tussen de autobouwers en de twee techgiganten is meteen ook het einde van Sync; het infotainmentsysteem waar zowel GM als Ford samen een deal rond hadden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here