Nieuws

Apple sluit deal met TSMC voor productie OLED-schermen

Het Taiwanese bedrijf gaat de OLED-schermen maken voor toekomstige VR- en AR-apparaten die Apple op de markt brengt.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company is al de vaste leverancier van halfgeleiders voor Apples iPhones. Volgens een Japanse zakelijke krant Nikkei Asia wil Apple haar samenwerking met het Taiwanese bedrijf uitbreiden. TSMC krijgt de opdracht om OLED-schermen te ontwikkelen voor toekomstige virtual reality- en augmented reality-headsets.

Apple kiest sinds enkele jaren al resoluut voor OLED-schermen bij de productie van de iPhones, ter vervanging van LCD (liquid crystal display). OLED (organic light emitting diode) wordt beschouwd als een superieure displaytechnologie gezien het schermen lichter, kleiner en energiezuiniger maakt. Daarom lijken ze ook de beste keuze voor AR- en VR-displays. Nikkei schrijft dat de schermen die TSMC voor Apple gaat ontwikkelen kleiner dan 2,5 cm zullen zijn. Apple wil voorlopig niet reageren op het gerucht.

Groot geloof in VR

Zoals je mogelijk wel weet, is Apples CEO Tim Cook grote fan van virtuele technologie. Cook heeft zelfs ooit laten optekenen dat augmented en virtual reality voor hem even belangrijk zijn als de iPhone, Apples best verkopende product. Het bedrijf spreekt ook al enkele jaren de intentie uit om VR-producten op de markt te brengen.

In 2018 onthulde Apple dat het een volwaardige VR-headset op de markt zal brengen. Die zou eigenlijk in 2020 al op de markt moeten verschenen zijn, maar het coronavirus heeft dat project naar de achtergrond geduwd. Een precieze lanceringsdatum is er op dit moment nog niet, maar vermoedelijk zal de VR-headset in de loop van 2022 verschijnen voor een beperkt doelpubliek, en met een stevig prijskaartje. Tijdens het evenement WWDC 2019 lanceerde Apple al een reeks AR-tools voor de iPhone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business