Nieuws

Volkswagen heeft ‘geen schrik’ van Apple Car

Volkswagen gaat eigen chips ontwikkelen
Volkswagen ziet de mogelijke Apple Car niet als een bedreiging. Dat vertelde CEO Herbert Diess in een interview. Maar heeft hij wel gelijk?

In een gesprek met de Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung heeft de CEO van Volkswagen, Herbert Diess laten voelen dat Volkswagen helemaal geen druk voelt vanuit Apple-land. De CEO is van mening dat de auto-industrie niet te vergelijken is met de techindustrie waarbij je met een paar simpele innovaties de overhand kan nemen in redelijk korte tijd. “Apple zal niet in staat zijn om zomaar in één klap de markt te betreden”, zei Diess.

Volkswagen versus Apple Car

Opvallend genoeg zijn Apples plannen voor een eigen elektrische autonome wagen helemaal nog niet openbaar gemaakt. De laatste jaren en vooral weken zijn die geruchten weer aangewakkerd omdat autobouwer Hyundai-Kia in gesprek zou zijn met de iPhonebouwer. Later bleek dat ook dat niet helemaal waar is.

Toch zou Diess het niet onlogisch vinden als Apple in de autosector stapt. “Ze hebben know-how en expertise in design, batterijen en software”, “bovendien heeft het bedrijf veel geld om te investeren in innovatie” laat de CEO nog vallen.

Toch zou de Duitse Volkswagengroep ‘geen schrik’ hebben van de eventuele komst van een Apple Car. De autobouwer gaat ook in zee met Microsoft om betere software te bouwen en om zijn toekomstige elektrische wagens te voorzien van autonome functies.

In het verleden

Toch moet Diess opletten met dit soort uitspraken. In het verleden is al duidelijk geworden dat je als grootmacht in een bepaalde sector niet bij de pakken mag blijven zitten. Toen men meer dan 10 jaar geleden aan de CEO vroeg of hij de komst van Apple als een bedreiging zag, antwoorde hij ook doodleuk dat Apple nooit een telefoon zou bouwen die concurrentie is voor de Palm. Niet veel later was het bedrijf gewoon van de kaart geveegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business