Investor Nothing Hoodie

Gisteren raakte bekend dat Nothing, de start-up van OnePlus-founder Carl Pei, eigenaar is geworden van het merk Essential.

Update 17/02: Carl Pei heeft zonet officieel bevestigd dat Nothing het merk in handen heeft gekregen, maar voorlopig wil de CEO nog geen plannen delen.

Essential klinkt je misschien niet bekend in de oren en daar is een reden voor. Het merk lanceerde immers maar één enkele smartphone en deed dat in de zomer van 2017. De verkoopcijfers vielen enorm tegen en een opvolger werd geschrapt omdat er geen duidelijk plan was om deze tot bij de consument te brengen. Het bedrijf had eind 2019 ook enkele andere slimme producten in ontwikkeling, waaronder een smart speaker en smart home toepassingen. Deze zagen echter nooit het daglicht, want Essential besloot de deuren te sluiten in januari van vorig jaar. 

Wat Nothing juist van plan is met de intellectuele eigendom van Essential is nog niet duidelijk. De merknaam zelf is alvast waardeloos na de mislukte lancering van hun eerste smartphone. Daar komen ook nog eens beschuldigingen rond seksueel misbruik bij aan het adres van toenmalig CEO Andy Rubin, ook wel bekend als de geestelijke vader van het Android besturingssysteem. 

Weldra meer informatie

Later vandaag zullen we echter meer weten over mogelijke producten van Nothing, want de start-up stuurde gisteren een tweet de wereld in met een teaser. Op de website van Nothing verscheen ook een countdown timer die vandaag om 11 uur afloopt. De geschiedenis van Pei gekoppeld aan deze nieuwe informatie doet ons natuurlijk hopen op een nieuw smartphonemerk, maar de mogelijkheden zijn quasi eindeloos. 

Hoeveel Nothing al zal lossen is nog niet duidelijk, maar de teaser lijkt alvast te duiden op een crowdfunding campagne en investeerders weten natuurlijk graag waar ze hun geld aan geven.


Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.