Nieuws

Google boost AR-functies met dual camera

AR Google 3D Animals
Googles augmented reality-features, waaronder de Reality Animals, kunnen er straks realistischer gaan uitzien op de Pixel 4 en Pixel 4 XL.

Googles AR-app ‘Services for AR’ heeft namelijk een update gekregen. En ondersteuning voor de Pixel 4 en zijn XL-versie is bevestigd. De toestellen zullen hun dual camera kunnen gebruiken voor stereodiepte in AR-toepassingen voor dat extra tikkeltje diepgang en realisme.   

Tot nu toe heeft Googles ARCore nooit meer dan één camera ondersteund. Het werd dan ook tijd dat de techreus eindelijk laat zien tot wat de modellen met sterkere camera’s in staat zijn. Net zoals wij twee ogen nodig hebben voor dieptezicht, wordt het ongetwijfeld ook mogelijk om AR-objecten naadlozer in de omgeving te laten opgaan. Vooralsnog leken de voorwerpen wat misplaatst en raakten gebruikers vrij snel uitgekeken op de AR-demo’s.  

AR-beestjes in Search 

Welicht de bekendste AR-beelden van Google zijn de augmented reality-dieren die je kan ontdekken in Search. De techgigant voegde onlangs nog 50 nieuwe AR-beesten toe aan Zoeken op Mobiel. Wat dacht je van een giraf in je tuin of een varken dat het op je koelkast gemunt heeft? Het is een leuke gimmick die grappige beelden oplevert. 

Tegelijkertijd hopen we dat de update niet alleen visueel diepgang biedt, maar dat ze ook laat zien dat AR in de toekomst relevant zal blijven. Google werkte voor een aantal prehistorische dieren ook al samen met musea. En die laatsten zouden bijvoorbeeld zelf kunnen profiteren van realistischere AR. 

De ondersteuning voor de geüpdatete Services for AR komt in de komende weken naar de Pixel 4 (XL). Wellicht zullen andere toestellen, zoals de Pixel 5, later gewoon volgen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business