Tesla Megapack batterij site

Tesla werkt in Texas aan een energie-opslagproject van 100.000 kWh. De installatie zal op termijn 20.000 gezinnen van energie kunnen voorzien.

Advertentie

Bloomberg laat weten dat Gambit Energy Storage (gefinancierd door Tesla) het nieuwe project in Angleton aan het optrekken is. Het stadje met net geen 20.000 inwoners zal straks volledig van energie kunnen worden voorzien. Daarvoor gebruikt Tesla zijn modulaire Megapacks. Die worden gecombineerd tot een soort superbatterij die dus wel 100.000 kWh (100 MW) aan stroom kan opslaan. Volgens de Texaanse Electric Reliability Council (ERCOT) is de installatie tegen juni mogelijk al klaar om stroom te leveren.

Niet aan proefstuk toe 

Het is niet duidelijk of Tesla de kleinere aannemer gebruikt als het gezicht van het project. Tesla bouwde eerder al een dergelijke site. In 2017 trok het bedrijf een batterij-farm van 100 MWh op in het zuiden van Australië. Elon Musk en de zijnen leveren momenteel ook Megapacks aan Pacific Gas and Electric in Californië, voor het Bay Area Moss Landing-project. 

De timing van de nieuwe constructie in Texas is al zeker niet toevallig. Vorige maand nog, liet de staat zich verrassen door guur winterweer, waardoor de stroom er grotendeels uitviel. Musk spotte toen met de beheerder van het traditionele stroomnet, Electric Reliability Council of Texas (ERCOT).  De instantie levert zowat 90 procent van het Texaanse stroomnet en kreeg bakken kritiek na de noodsituatie. “De R in de naam verdienen jullie niet”, tweette Musk toen.  

De Tesla-CEO kreeg de vraag of hij overwoog om een batterijsite op te trekken zoals die in Australië. “Ja”, klonk het toen overtuigd. 

Credit: website Tesla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here