Nieuws

Google laat je zelf ontbrekende wegen toevoegen op Maps

Google Maps
Google geeft in een aankomende update gebruikers de kans om zelf nieuwe informatie toe te voegen aan Maps, van bijkomende informatie tot nieuwe wegen.

Dat nieuws maakte de techreus in een blogpost bekend. Google wil met drie nieuwe functies voor Google Maps gebruikers de optie geven om nieuwe gegevens te voorzien. Mensen zullen in staat zijn om nieuwe wegen en foto-updates toe te voegen. Er komt ook meer focus op het reviewen en updaten van informatie van lokale bedrijven.

Ontbrekende wegen

Google had reeds in meerdere landen de optie om nieuwe wegen toe te voegen, of oude aan te passen. Deze functie is nu aangepast en vereenvoudigd, wat Maps nog accurater moet maken.

“Voeg ontbrekende wegen toe door lijnen te tekenen, wegen snel van een nieuwe naam te voorzien, de verkeersrichting in een straat aan te passen, en verkeerd weergegeven wegen recht te trekken of te verwijderen. Je kan ons zelfs laten weten of een weg gesloten is met extra details, redenen en richtingen. Om er zeker van te zijn dat de suggesties en aanpassingen accuraat zijn, zullen we de updates bekijken alvorens we ze publiceren”, aldus Kevin Reece, productmanager bij Google.

De functie wordt eerst in de Verenigde Staten gelanceerd. Daarna wordt ze verder uitgerold naar meer dan 80 landen.

Lokale focus

Deelnemers hebben reeds de mogelijkheid om reviews achter te laten bij bedrijven en diensten. Google wilt nu ook de lokale bedrijven meer in de schijnwerpers plaatsen op Google Maps en Google Search. In de Verenigde Staten zullen gebruikers deel kunnen nemen aan de “Local Love challenge”. Hiermee krijgen ze de optie om reviews, foto’s en informatie achter te laten over lokale bedrijven in hun buurt. Google bevestigde dat het de feedback van deze functie zal gebruiken om te zien of het ook naar andere landen wordt uitgerold.

Foto-update

Waar gebruikers nu in staat zijn om foto’s toe te voegen aan bedrijven of reviews, zal de komende update ook dit verder uitbreiden. Mensen zullen met de update nu makkelijk foto’s van een plaats kunnen toevoegen, voorzien van een tekstbeschrijving. Deze foto’s zijn plaatsgebonden en staan dus los van een review. Gebruikers zullen bij de ‘Updates’-tab een knop te zien krijgen waarmee ze deze foto’s kunnen achterlaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business