Nieuws

Google Maps krijgt donkere modus op Android

Google Maps Donkere Modus
Google Maps gaat na lang wachten eindelijk een donkere modus krijgen en begint de uitrol op Android-smartphones.

Duiken we in ons nieuwsarchief van 2020, dan zien we dat zowat elke grote app en besturingssysteem vorig jaar wel een dark mode heeft gekregen of beloofde om er in de toekomst werk van te maken. De Google-app kreeg een donkere modus in mei vorig jaar en ChromeOS kan vanaf oktober helemaal donker gaan. Ook Google Docs, Sheets en Slider kregen ondersteuning.

Google begon met het testen van de donkere modus voor Google Maps in september en lijkt nu eindelijk klaar om beschikbaar te worden gemaakt voor het grote publiek, of tenminste zij die een smartphone hebben met Android.

Het geheel ziet eruit zoals je zou verwachten, met het grootste deel van de kaarten zwart, onderbroken door grijze straten. Parken en natuurgebieden worden donkergroen. Google laat je ook de mogelijkheid om de GPS-functionaliteit van de app onafhankelijk in te stellen, zodat je daar niet aan duidelijkheid verliest.  

Wij hebben de update zelf nog niet ontvangen, maar heb jij dat wel dan kan je de donkere modus activeren door in Google Maps op je profielfoto te tikken en naar de instellingen te navigeren. Een nieuwe optie voor Theme of Thema komt daar beschikbaar en laat je kiezen tussen licht en donker (of afhankelijk van de instellingen van je telefoon). 

Heb je de update nog niet, probeer het dan binnen enkele dagen opnieuw. Google kondigde in hun blog ook een hoop andere nieuwigheden aan, waaronder een update voor Android Auto en beter wachtwoordbeheer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business