Nieuws

ChromeOS is laatste grote besturingssysteem dat donkere modus krijgt

Ben jij eerder fan van donkere kleuren voor je besturingssysteem? Dan kan je binnenkort ook met ChromeOS aan de slag danzij de nieuwe dark mode.

Het voorbije jaar hebben zowat alle grote apps en besturingssystemen een eigen donkere modus gekregen, maar ChromeOS was vooralsnog niet mee. Uit enkele test builds is echter gebleken dat daar weldra verandering in zal komen.

Kanaries om te testen

Het was AndroidPolice die de nieuwe dark mode opties ontdekte in ChromeOS tijdens het testen van de zogenaamde canary build van het besturingssysteem. Daarin worden dagelijks updates doorgevoerd met allerhande nieuwigheden. Dit is vooral handig voor ontwikkelaars, want als gebruiker is dit niet de meeste stabiele versie. 

ChromeOS Dark Mode
Beeld via AndroidPolice.

Wie toch de stap zet, kan in zijn of haar adresbalk chrome://flags/#enable-force-dark and chrome://flags/#enable-webui-dark-mode ingeven om zo toegang te krijgen tot de donkere modus. Het lijkt nog niet op alle Chromebooks te werken, maar als je echt niet kan wachten dan is de optie daar. Volgens AndroidPolice is er nog veel werk aan de winkel, maar is het een goede eerste stap.

Wanneer is ChromeOS dark mode beschikbaar?

Wanneer de donkere modus officieel naar ChromeOS komt is nog niet zeker, maar verwacht deze in de komende maanden. Het lijkt immers zeer onwaarschijnlijk dat Google het idee afblaast na de eerste tests door ontwikkelaars. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business