Ben jij eerder fan van donkere kleuren voor je besturingssysteem? Dan kan je binnenkort ook met ChromeOS aan de slag danzij de nieuwe dark mode.

Het voorbije jaar hebben zowat alle grote apps en besturingssystemen een eigen donkere modus gekregen, maar ChromeOS was vooralsnog niet mee. Uit enkele test builds is echter gebleken dat daar weldra verandering in zal komen.

Kanaries om te testen

Het was AndroidPolice die de nieuwe dark mode opties ontdekte in ChromeOS tijdens het testen van de zogenaamde canary build van het besturingssysteem. Daarin worden dagelijks updates doorgevoerd met allerhande nieuwigheden. Dit is vooral handig voor ontwikkelaars, want als gebruiker is dit niet de meeste stabiele versie. 

ChromeOS Dark Mode
Beeld via AndroidPolice.

Wie toch de stap zet, kan in zijn of haar adresbalk chrome://flags/#enable-force-dark and chrome://flags/#enable-webui-dark-mode ingeven om zo toegang te krijgen tot de donkere modus. Het lijkt nog niet op alle Chromebooks te werken, maar als je echt niet kan wachten dan is de optie daar. Volgens AndroidPolice is er nog veel werk aan de winkel, maar is het een goede eerste stap.

Wanneer is ChromeOS dark mode beschikbaar?

Wanneer de donkere modus officieel naar ChromeOS komt is nog niet zeker, maar verwacht deze in de komende maanden. Het lijkt immers zeer onwaarschijnlijk dat Google het idee afblaast na de eerste tests door ontwikkelaars. 


Gerelateerde artikelen

ASUS Flip C436 Chromebook review: ChromeOS op z’n best

De ASUS Flip C436 is een enorm krachtige Chromebook die voortbouwt op het succes van zijn voorganger. Is hij zijn hoge prijs waard?

Apple iOS 13 komt met volledig donkere modus, betere multitasking

Begin juni zal Apple de nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor mobiele apparaten aankondigen. IOS 13 ziet een hele hoop verbeteringen.

Apple iPadOS: Dit is nieuw en dit moet je weten

Benieuwd naar het verschil tussen iOS 13 en het nieuwe iPadOS? Dit moet je weten als iPad-liefhebber.

Donkere modus nu beschikbaar in Outlook.com

Eerder deze maand meldde Microsoft dat Outlook.com een donkere modus zou krijgen. Nu wordt deze optie daadwerkelijk uitgerold voor gebruikers van de maildienst. Vanaf vandaag kun je dus ook ’s avonds op een oogvriendelijke manier je berichten in Outlook.com lezen.

Facebook donkere modus voor desktop nu beschikbaar

Ben jij geen fan van de lichte kleuren van Facebook? De donkere modus is nu beschikbaar in het nieuwe design.

Donkere modus verschijnt in Google Chrome Canary-build

Google Chrome bevat tot op heden nog altijd geen donker thema, al lijkt daar op korte termijn wel verandering in te komen. In Chrome Canary is het nieuwe thema nu al uit te proberen.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.