Nieuws

Google Docs, Sheets en Slides krijgen donkere modus voor Android

Google gaat de populaire donkere modus ook brengen naar zijn documentmanagementtools Google Docs, Sheets en Slides. De uitrol zal twee weken duren.

Sinds eind vorig jaar is Google volledig mee op de kar van de donkere modus gesprongen. Nadat het eerder al de zoekbrowser Chrome, Gmail en Google Calendar een donker jasje heeft gegeven, gaat het dat nu ook doen voor zijn documentmanagementtools Google Docs, Sheets en Slides. Dat is te lezen in deze blogpost. De uitrol is gisteren opgestart, maar het zou tot twee weken kunnen duren vooraleer elke Android-gebruikers de update zal toebedeeld krijgen.

Voorlopig kondigt Google dit enkel aan voor Android, maar we vermoeden dat iOS ook wel zal volgen. Al hebben nog niet alle Google apps voor iOS al een donkere modus gekregen, waaronder Google Maps. Dark mode is al wel enkele jaren zeer populair onder zowel Android- als iOS-gebruikers omwille van het feit dat het beter is voor de ogen in slecht verlichte ruimtes en het zuiniger is voor de batterij.

Hoe stel je dark mode in?

Van zodra je de update hebt, kan je het thema van Docs, Sheets en Slider via de instellingen van de app. Echter zegt Google dat zijn applicaties zich automatisch aanpassen aan de systeeminstellingen van je toestel. Heb je dark mode dus al als standaardthema ingesteld, dan zal je normaal gezien helemaal niets hoeven te doen.

Voor zijn spreadsheetapp Sheets kondigde Google vorige week nog heel wat handige vernieuwingen aan. Het bedrijf gaat AI inzetten die gebruikers kan assisteren bij het aanvullen en opkuisen van grote databestanden. Dat moet leiden tot tijdbesparing en hogere accuraatheid van de data. Door een integratie met Big Query zal big data ook toegankelijker worden gemaakt voor niet-gespecialiseerde Sheet-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business