Nieuws

Kia toont officiële beelden EV6

Kia EV6
Deze week heeft Kia officiële beelden bovengehaald om ons te teasen naar het aankomende launchevent. Er werden geen details gedeeld.

Sinds de Kia e-Niro heeft de Zuid-Koreaanse autobouwer geen volwaardig elektrische wagen meer op de markt gebracht. Deze week komt het bedrijf met officiële beelden van de EV6 die later deze maand ook zal aangekondigd worden via een online event.

Kia EV6

Kia EV6

Helaas krijgen we alleen nog maar wat algemene beelden te zien. Ze geven wel een goede indruk van de nieuwe elektrische wagen, maar verder heeft Kia geen details gelost. Er zijn geen prijzen bekend, geen details over de actieradius en ga zo maar door. De EV6 lijkt een soort cross-over coupé te worden. Een model waar veel autobouwers de laatste jaren naar zijn overgestapt. Het lijkt een soort compromis tussen de break en de berline.

Kia zelf claimt dat er bij de ontwikkeling van het nieuwe model rekening werd gehouden met high-tech snufjes, een design dat impact heeft met voldoende ruimte en de mogelijkheid om een elektrische wagen die klaar is voor de toekomst neer te zetten.

E-GMP

De EV6 werd gebouwd op het nieuwe E-GMP-platform van dochtermerk Hyundai. Die laatste lanceerde vorige week nog de nieuwe Ioniq 5 die op datzelfde platform werd gebouwd. Later deze maand zal Kia zijn nieuw elektrisch model officieel voorstellen, maar er werd nog geen lanceerdatum gecommuniceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business